10 vinkkiä kasvojen hoitoon: miten parantaa ihon hyvinvointia

ihon hyvinvointi

Miten tehostaa ihon hyvinvointia? Kasvojen ihonhoito voi välillä tuntua haastavalta. Varsinkin, jos ihosta löytyy erityisiä ongelmia, jotka sinnikkäästi pysyvät iholla niiden hoitoyrityksistä huolimatta.

Tässä postauksessa haluamme jakaa sinulle 10 erilaista vinkkiä ihon hyvinvointiin, joita et ehkä vielä ole tullut huomioineeksi säännöllisissä ihonhoitotottumuksissasi.

1. Ihon hyvinvointi lähtee sisältä

Ihon hyvinvoinnissa kaikki lähtee ensin sisältäpäin. Ihmisen iho tuo esiin sen, miten kehomme sisällä tapahtuu. Jos kehomme voi huonosti, se näkyy myös ihossasi. Terveellisellä ja monipuolisella ruokavaliolla ja runsaalla veden juomisella ihokin näyttää terveemmältä ja kuulaammalta.

Poista siis sokeri, vaaleat viljat ja tupakointi arkirutiineistasi ja lisää tilalle runsaasti kasviksia sekä kuituja, hyviä rasvoja sekä juomaksi raikasta vettä. Huolehdi, että elimistösi saa tarvittavan määrän vitamiineja ja muita elimistölle tärkeitä hivenaineita.

2. Vaihda pyyhkeet usein

Likaisissa pyyhkeissä piilee yllättävä vaara, jota moni ei tule ajatelleeksi. Tiesitkö, että kylpy- ja kasvopyyhkeet tulisi vaihtaa muutaman päivän välein?

Pyyhe kerää itseensä epäpuhtauksia ja tarjoaa hyvän kasvualustan kosteassa ympäristössä mikrobien kasvulle. Tästä syystä pyyhe tulisi vaihtaa useamman kerran viikossa.

3. Nukkumishygienia

Kuten pyyhkeet, myös tyynyliinat tulisi vaihtaa muutaman päivän välein. Tyynyliina kerää yön aikana itseensä rasvaa, likaa ja hikeä. Kasvot on mukavampi painaa tyynyä vasten, kun sen tietää olevan puhdas. Näin välttyy turhilta ihon epäpuhtauksilta. Pidä myös hiukset poissa kasvoilta esimerkiksi korkealle tehdyn nutturan avulla.

4. Asusteet kuntoon

Talvella pipo ja kaulahuivi, sekä kesällä lippalakit ja huivit hautuvat kasvojen edessä. Muista pestä myös nämä säännöllisesti. Mopo- ja moottoripyöräkansan kannattaa pestä säännöllisesti kypärän sisällä olevat irrotettavat pehmusteosat hygieniasyistä. Huolehdi siis siitä, että kaikki kankaat, jotka ovat kosketuksissa kasvojesi kanssa, ovat puhtaita.

5. Huomaamaton riski

Nykypäivänä puhelimen ruudulle kerääntyy herkästi meikkiä, rasvaa ja likaa. Muista siis puhdistaa myös puhelimen näyttö aika-ajoin. Vältä myös nojailemasta päivän aikana käsiisi. Käsien kautta kasvojesi iholle siirtyy huomaamatta erilaisia pöpöjä ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat edesauttaa finnien ja mustapäiden syntymistä.

Ja tähän liittyen: vaikka kuinka houkuttaisi nyppiä ja puristella mustapäitä ja näppylöitä, älä tee sitä!

6. Rutiinit kuntoon

Kasvojen ihonhoidosta tulisi tehdä päivittäinen rutiini. Aivan samoin, kuin hampaiden harjaus tai vessassa käyminen. Kasvojen ihon puhdistaminen sekä kosteuttaminen päivittäin auttavat ihoa pysymään terveenä ja kauniina. Suomalaiselle iholle tyypillistä on varsinkin talviaikaan pintakuivuus. Muista siis kosteutus vaikka sinulla olisi rasvainen ihotyyppi!

7. Meikkiä vai ilman?

Myös meikki vaikuttaa ihon hyvinvointiin, sillä ihon on tärkeää saada hengittää. Vältä siis paksuja kakkumaisia meikkipohjia, jotka tukkivat ihohuokoset eivätkä anna ihon hengittää. On suositeltavaa myös pitää vähintään kerran viikossa täysin meikitön päivä, jolloin iho saa levähtää. Aknearpien ja pahasti tulehtuneiden finnien peittäminen voi välillä tuntua haastavalta, mutta usein paksut peitevoiteet saavat ihon virheet vain entistä näkyvämmiksi. Pysyttele siis kevyessä meikkipohjassa, joka edesauttaa ihosi hyvinvointia.

8. Siveltimet ja muut ihoa koskettavat kosmetiikkavälineet

Muista myös pestä meikkisiveltimesi, meikkisienesi, kasvosienet ja hiuspannat säännöllisesti. Ei siis kerran vuodessa, vaan vähintään kerran viikossa. Erityisesti nestemäisten meikkituotteiden, kuten meikkivoiteiden kanssa käytettävät siveltimet olisi hyvä pestä päivittäin. Näin meikkisiveltimet ja muut kosmetiikkavälineet säilyvät hygienisinä ja kasvojen ihonhoito helpottuu huomattavasti.

9. Älä käytä vanhaa

Jos löytäisit jääkaapistasi kolme kuukautta sitten vanhaksi menneen kanapaketin, valmistaisitko siitä silti itsellesi ruokaa? Et varmasti! Sama pätee myös kosmetiikkaan. Sekin menee vanhaksi ja voi vanhettuaan aiheuttaa jopa vaarallisia ihoreaktioita. Kosmetiikkapakkauksissa lukee aina joko parasta ennen päivä, tai aika, jonka tuote säilyy avattuna. Yleensä aika vaihtelee 3-12 kuukauden välillä.

Pidä siis kirjaa milloin avaat minkäkin kosmetiikkapurkin ja pidä huolta säilyvyysajoista. Jos löydät kylpyhuoneen kaapista avatun huulipunan, etkä muista koska olet sen hankkinut tai avannut, se luultavasti on jo mennyt vanhaksi. Älä siis riskeeraa ihoasi vanhalla kosmetiikalla.

10. Väärät tuotteet

Valitse aina ihotyypillesi sopivat ihonhoitotuotteet. Liian hoitavat tuotteet voivat saada ihosi reagoimaan väärällä tavalla. Jos esimerkiksi aloitat tehokkaiden anti age -tuotteiden käyttämisen jo kahdenkymmenen ikäisenä, mitä levität kasvoillesi 70 vuotiaana?

Tai jos ihosi on muuten pintakuiva, mutta leukaan ja nenänpieliin ilmestyy säännöllisesti epäpuhtauksia ja finnejä, käytä silloin syväpuhdistavia naamioita ainoastaan ongelma-alueilla ja valitse pintakuiviin kohtiin kosteuttava naamio.

Oliko joku vinkeistä sinulle uusi? Puuttuiko listasta mielestäsi joku vinkki? Kerro se meille kommenttikentässä. 🙂

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.