Hyaluronihappo – ihosi luontainen superkosteuttaja

hyaluronihappo

Hyaluronihappo on ratsastanut kosmetiikkatrendien aallonharjalla viimeiset kymmenen vuotta. Se on todennäköisesti kaikista kysytyin kosteuttava ainesosa ja nimeltä tuttu niillekin, jotka eivät juuri ihonhoidosta perusta. Suurelle suosiolle on syynsä, vaikka hyaluronituotteet kannattaakin valita huolella – pelkkä maininta hyaluronihaposta ei nimittäin takaa tuloksia!

Mitä hyaluronihappo on?

Hyaluronihappo eli hyaluronaani ei nimensä mukaisesti ole happo, vaan eräänlainen monimutkainen sokerimolekyyli. Aineosa tunnetaan erityisesti verrattomasta kosteudensitomiskyvystään: yksi hyaluronihappomolekyyli voi sitoa jopa 1000% painostaan vettä! Se onkin aineen tärkein tehtävä myös ihmiskehossa: 70 kiloisen aikuisen ihmisen elimistössä on noin 15 grammaa hyaluronihappoa, joka varastoi vettä pesusienen tavoin. Tästä puolet sijaitsee ihossamme, jossa se toimii eräänlaisena voiteluaineena, sitoen kosteutta soluväleihin ja suojaten muun muassa ihomme kollageeni- ja elastiinisäikeitä. Se pitää ihon täyteläisenä ja kimmoisana, hidastaen esimerkiksi juonteiden muodostumista.

Hyaluronidaasi-entsyymi hajottaa hyaluronihappoa elimistössä jatkuvasti, mutta hätä ei ole tämän näköinen. Uutta hyaluronihappoa muodostuu jatkuvasti hajonneen tilalle jotta tärkeiden elimien kosteustaso pysyy vakaana. Hyaluronihapon hajoaminen voi kuitenkin kiihtyä esimerkiksi ilmansaasteiden, stressin tai UV-säteilyn vuoksi. Tällöin uutta hyaluronihappoa ei synny tarpeeksi nopeasti ja elimistön HA-taso laskee. 

Kuten kaiken muunkin ihon nuorekkuuteen liittyvän, myös hyaluronihapon tuotanto hiipuu elimistössä iän myötä. Tämä vaikuttaa osaltaan ihon veltostumiseen ja ohenemiseen. Puutetta voidaan paikata paitsi kirurgin veitsellä, myös tehokkaalla kosmetiikalla. Tässä kohtaa kannattaa viimeistään tarttua laadukkaaseen hyaluronihapposeerumiin!

Hyaluronihappo kosmetiikassa

Hyaluronihappo on hyvin tutkittu ainesosa jota käytetään runsaasti ihoa kosteuttavissa tuotteissa. Sen suosio perustuu aineen kosteudensitomiskykyyn ja kosmetiikassa sitä käytetäänkin humektanttina. HA siis imeytetään ihoon, jolloin se sitoo kosteutta ilmasta ja ihon alemmista kerroksista. Se säätelee ja ylläpitää ihon kosteustasapainoa sekä ehkäisee kuivuuden aiheuttamia ongelmia ihon eri kerroksissa. Esimerkiksi ihon pintajuonteet voivat silottua ja ihon kimmoisuus voi palautua hyaluronihapon käytön myötä. Hyaluronihappo on siitä erinomainen ainesosa, ettei iho tarvitse sitä paljoa. Monissa tutkimuksissa on huomattu, että pienikin määrä HA:ta säännöllisessä käytössä nostaa ihon kosteustasoa. 

HA:n ainoa ongelma liittyy sen monimutkaiseen molekyylirakenteeseen. Pitkäketjuinen sokerimolekyyli on tyypillisesti niin kookas, ettei se kykene imeytymään ihon suojabarrierin läpi. Tällöin hyaluronihappo kosteuttaa vain ihon pintaa ja iso osa ainesosan verrattomista vaikutuksista menetetään. HA:sta on kuitenkin kehitetty lukuisia muotoja, jotka eroavat erityisesti molekyylikooltaan. Mitä pienempi molekyyli, sen paremmin se imeytyy ihoon ja sitä syvemmällä se vaikuttaa! Parhaan tuloksen saat kuitenkin tuotteilla, joissa yhdistetään useita eri molekyylikokoja. Näin hyaluronihappo pääsee vaikuttamaan ihon eri kerroksissa – esimerkiksi pintakerroksissa hyaluronihappo vahvistaa ihon suojabarrieria ja kuljettaa kosteutta ihon pintaan. Tämä ehkäisee esimerkiksi kosteuden haihtumista ihosta ja pintakuivuutta talvisin!

Colosé Hyaluron4 -linja

Hyaluron4 on Colosén syväkosteuttava ja ihon pintaa silottava hoitolinja. Hyaluron4-tuotteet parantavat ihon kosteustasapainoa välittömästi ja pitkäkestoisesti neljän erilaisen hyaluronihappomuodon avulla. Ne vaikuttavat tehokkaasti sekä ihon pinnassa että syvemmissä kerroksissa!

Hyaluron4 -linjan hyaluronihappomuodot:

Sodium hyaluronate crosspolymer: Useista hyaluronihappo-molekyyliryhmistä koostuva polymeerirakenteinen hyaluronihapon muoto, joka säilyy pidempään ihon pintakerroksissa hajoamatta. Se pystyy sitomaan itseensä 5 kertaa enemmän vettä kuin hyaluronihapon tavallinen muoto ja vapauttaa kosteutta ihoon pitkäkestoisesti.

Sodium hyaluronate: Hyaluronihapon natriumsuola on hyaluronihapon pienimolekyylisempi, hyaluronihappoa stabiilimpi muoto. Se pystyy läpäisemään ihon suojabarrierin ja imeytymään ihon pintaa alempiin kerroksiin. Sillä on myös kyky ”pumpata” iho kosteutetun näköiseksi ja häivyttää pintajuonteita.

Hydrolyzed sodium hyaluronate: Kemiallisesti pilkottu hyaluronihapon natriumsuola, joka läpäisee ihon suojabarrierin ja imeytyy tehokkaasti ihon syvimpiin kerroksiin erittäin pienen molekyylikokonsa vuoksi. Syväkosteuttaa ihoa ja häivyttää ihon pintajuonteita.

Sodium acetylated hyaluronate: Hyaluronihapon natriumsuolasta johdettu, superhyaluronihapoksi kutsuttu muoto, jonka molekyylin hydroksyyliryhmistä osa on korvattu asetyyliryhmillä. Näin sen kosteudensitomiskykyä on kasvatettu ja se voi tarttua ihon pintaan tiukasti jopa pesun jälkeen. Se myös imeytyy ihoon helposti ja säilyy sen pinnassa jopa 12 tunnin ajan, tarjoten pitkäkestoista kosteutusta ihon eri kerroksiin.

24H Voide:
Neljä hyaluronihappoa ja oliiviperäinen skvalaani syväkosteuttavat sekä ehkäisevät kosteuden haihtumista iholta. Täyteläinen koostumus pehmentää kuivaa ja hilseilevää ihoa, palauttaen sen kimmoisuuden ja kirkkauden.

Seerumi:
Tehoseerumin korkea pitoisuus eri kokoisia hyaluronihappoja täydentää tehokkaasti ihon kosteusvarantoja ja silottaa kuivuuden aiheuttamia juonteita. Lisäksi kalsium ja aminohapot kiihdyttävät ihon uudistumista palauttaen sen kimmoisuuden.

Silmänympärysgeeli:
Neljää hyaluronihappoa sisältävä silmänympärysgeeli elvyttää ja syväkosteuttaa ihoa, ennaltaehkäisten juonteiden muodostumista. Geelissä käytetty peptidiyhdistelmä silottaa ihoa ja vaalentaa tummia silmänalusia.

Kangasnaamio:
Syväkosteuttava ja rauhoittava kangasnaamio sisältää elvyttävää aloe veraa, aprikoosiuutetta sekä neljää hyaluronihappoa. Tekee ihosta välittömästi kirkkaamman, tasaisemman ja heleämmän.

Tutustu linjan tuotteisiin verkkokaupassamme tai kysy lisää lähimmältä Colosé-myyjältäsi!

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.