Huomaa ero jo neljässä viikossa: A-vitamiini on sileän ihon avain

A-vitamiini on elimistölle välttämätön rasvaliukoinen vitamiini, jota ihminen ei pysty tuottamaan itse. A-vitamiini vaikuttaa koko kehon hyvinvointiin: sen puutostila voi johtaa esimerkiksi näön heikkenemiseen, kasvuhäiriöihin tai iho-ongelmiin. Ihonhoidossa A-vitamiini onkin yksi tehokkaimmista aktiiviaineista. Sitä on käytetty kosmetiikassa jo 70-luvulta lähtien erityisesti sen ilmiömäisiksi todistettujen anti-age vaikutusten vuoksi.

A niin kuin anti-age

A-vitamiinin vaikutuksia ihon ikääntymiseen on tutkittu runsaasti. Sen on täysin epäilyksettä todistettu madaltavan jo muodostuneita juonteita ja vaikutukset voidaan usein nähdä paljain silmin jo neljän viikon käytön jälkeen! A-vitamiinia käytetään ihonhoidossa sen erilaisissa retinoidimuodoissa. Retinoidit imeytyvät ihoon helposti niiden pienen molekyylikoon ansiosta ja vaikuttavat pintaa syvemmällä. Niiden säännöllinen käyttö kiihdyttää uusien ihosolujen muodostumista ja kollageenisynteesiä. Tämä näkyy iholla esimerkiksi seuraavina muutoksina:

  • Juonteiden madaltuminen
  • Ihon pinnan silottuminen
  • Pigmenttiläiskien vaaleneminen
  • Ohentuneen ihon vahvistuminen
  • Ihohuokosten supistuminen
  • Näppylöiden väheneminen

Näkyvien muutosten lisäksi A-vitamiini on hyvin tunnettu antioksidantti, joka ehkäisee auringonvalosta johtuvaa ennenaikaista ikääntymistä. Sen käytöllä on siis vaikutuksia myös tuleviin ikääntymisen merkkeihin!

Muutokset eivät ole aina samanlaisia kaikilla ihoilla ja A-vitamiini hyödyttääkin eniten yli 35-vuotiaita, joiden ihosolujen uusiutumisprosessi on jo hidastunut. Lisäksi A-vitamiinia on tärkeää käyttää säännöllisesti, jotta tuloksia syntyisi. Joskus selkeä ero on nähtävissä vasta kuukausien käytön jälkeen.  

A-vitamiini aknen hoidossa

A-vitamiinilla on merkittävä rooli myös akneihon hoitamisessa. Sillä on kyky irrottaa kuollutta ihosolukkoa ja ehkäistä ihohuokosten tukkeutumista. Lisäksi sen ajatellaan vähentävän hormoneista johtuvaa talin liikaeritystä ja ehkäisevän tulehdusreaktioita iholla. A-vitamiinin aktiivimuoto retinoiinihappo tunnetaan myös toisilla nimillä tretinoiini ja isotretinoiini. Näitä käytetään reseptilääkkeissä aknen hoitamiseen.

A-vitamiinin muodot

A-vitamiinia käytetään kosmetiikassa erilaisissa retinoidimuodoissa, jotka iho muuntaa edelleen seuraavaan muotoon:

  1. Retinoliesterit kuten retinyylipalmitaatti ovat A-vitamiinin varastomuotoja, jotka muuttuvat ihossa edelleen retinoliksi. Retinoliesterien ajatellaan olevan A-vitamiinin hellävaraisin muoto, eikä niiden käyttö aiheuta yleisesti ihoärsytystä tai herkistystä auringonvalolle. Tulokset vastaavat pidemmässä käytössä retinolia.
  2. Retinoli on kosmetiikassa yleisimmin käytetty A-vitamiinin muoto, joka muuttuu ihossa retinaldehydiksi. Retinoli on tehokkaampaa kuin sen esterit, mutta aiheuttaa usein alkureaktiona kuivuutta, hilseilyä, kutinaa, punoitusta ja ihoärsytystä. Sitä ei myöskään tulisi käyttää päiväsaikaan, sillä retinoli lisää herkkyyttä UV-säteilylle.
  3. Retinaldehydi on retinolin ja A-vitamiinin aktiivimuodon retinoiinihapon välimuoto. Sitä käytetään harvoin kosmetiikassa.
  4. Retinoiinihappo on A-vitamiinin viimeinen ja aktiivinen muoto. Iho voi hyödyntää A-vitamiinia vasta tässä muodossa. Puhdasta retinoiinihappoa ei kuitenkaan käytetä kosmetiikassa, sitä voi löytää vain aknen hoitoon tarkoitetuista reseptilääkkeistä.

Colosé Hydratant Créme Vitalisante

Ota A-vitamiini haltuun Colosén Vitalisante-voiteella!

Ihoa syväkosteuttava, suojaava ja uudistava 24H-voide erityisesti aikuisen ihon päivittäiseen hoitoon. Sisältää iholle tärkeitä rasvoja, keramideja, jotka yhdessä hyaluronihapon kanssa ylläpitävät ihon kosteustasapainoa.

Voiteen A-vitamiinijohdannainen retinyylipalmitaatti on tehokas mutta hellävarainen anti-age-ainesosa, joka edistää uusien ihosolujen muodostumista.

Tarjouksessa 35,00 € (49,00) 31.01.2022 saakka.

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.