Kuorruta ihosi karitevoilla! 5 syytä etsiä sheavoita kosmetiikasta

sheavoi karitevoi kosmetiikka

Karite- eli sheavoi on yksi ihonhoidon ihmeellisimmistä kasvirasvoista. Se on varsinainen kuivan ihon pelastaja ja tunnettu myös ilmiömäisistä ominaisuuksistaan esimerkiksi tulehduksien ja ikääntymisen merkkien ehkäisyssä. Hyvin herkällekin iholle sopiva karitevoi on oivallinen kaikkien ihotyyppien hoidossa ja siksi sitä löytyy niin monesta Colosén tuotteesta!

Sheavoi ihonhoidossa

Sheavoi on luonnollinen, voimainen rasva, jota uutetaan afrikkalaisen voipuun siemenistä. Perinteisesti voipuuta pidetään useissa Afrikan kulttuureissa pyhänä, ja sen siementen voita on käytetty tuhansien vuosien ajan ravinnoksi, erilaisten vaivojen parantamiseen ja ihonhoitoon. Rasva on koostumukseltaan äärimmäisen ravitsevaa ja se sisältää runsaasti antioksidantteja sekä tärkeitä rasvahappoja kuten oleiinihappoa. Sheavoi sisältää luonnostaan myös ihoa rauhoittavaa ja kosteuttavaa allantoiinia sekä E-, A- ja D-vitamiinia. Ravitsevasta koostumuksestaan johtuen sheavoin ihonhoidollisia ominaisuuksia verrataan usein antioksidanttiseen, kauneudenhoidossa arvostettuun vihreään teehen.

Puhdas sheavoi esiintyy huoneenlämmössä kiinteänä, mutta iholle levitettäessä se sulaa öljymäiseksi ja imeytyy nopeasti. Näin karitevoi jättää ihon pintaan kevyen, suojaavan kerroksen joka ehkäisee tehokkaasti kosteuden haihtumista ihosta. Sheavoin käyttö tukee myös ihon oman suojabarrierin toimintaa, jonka tehtäviin kuuluu esimerkiksi ihon pitäminen kosteutettuna ja tulehduksien ehkäiseminen!

Ihmeellinen sheavoi tekee hurjan hyvää kuivalle iholle, mutta muutkin ihotyypit hyötyvät sen käytöstä selvästi. Jos et vielä vakuuttunut tämän raaka-aineen ominaisuuksista, listasimme sinulle viisi syytä, miksi sheavoi kannattaa ehdottomasti sisällyttää ihonhoitorutiiniin! Kosmetiikan ainesosalistasta karitevoin löytää helposti nimellä Butyrospermum Parkii (Shea) Butter.

5 syytä etsiä sheavoita kosmetiikasta

sheavoi karitevoi

1. Hidastaa ihon näkyvää ikääntymistä
Sheavoin runsas antioksidanttipitoisuus ehkäisee vapaiden radikaalien aiheuttamia ikääntymisen merkkejä. Lisäksi se edistää ihosolujen uusiutumista ja mahdollisesti tehostaa ihon omaa kollageenintuotantoa, mikä auttaa pitämään ihon kimmoisana.

2. Pitää ihon pinnan pehmeänä
Sheavoin ravitseva rasvahapposeos tukee ihon oman suojabarrierin toimintaa ja ehkäisee ihon läpi tapahtuvaa kosteuden haihtumista. Se palauttaa nopeasti ihon kosteustasapainon normaaliksi ja pehmentää ihon pintaa.

3. Rauhoittaa ja ehkäisee tulehduksia
Sheavoin koostumus on miedosti antibakteerinen ja sillä on kyky rauhoittaa tulehduksia ehkäisemällä sytokiinien vapautumista soluissa. Tämän vuoksi sheavoita käytetään mm. ihottumien ja aknen hoitamisessa.

4. Turvallinen emollientti kaikille ihotyypeille
Rauhoittavien ominaisuuksiensa vuoksi sheavoi sopii hyvin herkällekin iholle. Lisäksi se on antikomedogeeninen jolloin se sopii myös rasvoittuvalle ja akneiholle.

5. Antaa lisäsuojaa auringolta
Sheavoi sisältää luonnostaan matalan SPF-suojan, joka on arvoltaan noin 3-4. Tämä ei tarjoa riittävää suojaa UV-säteilyltä, mutta antaa lisäsuojaa esimerkiksi hämärinä vuodenaikoina, kun aurinkosuojavoidetta ei välttämättä muista käyttää.

Colosén sheavoita sisältävät tuotteet

Colosén valikoimasta löydät runsaasti sheavoita sisältäviä ihonhoitotuotteita eri ihotyypeille ja tarpeisiin. Esimerkiksi Colosén Sensitive, Kasvien kantasolu, Kaviaari ja Detox-linjojen tuotteissa on käytetty sheavoita. Sitä löytyy myös lukuisista vartalon ja miesten ihonhoitotuotteista! Alta löydät muutaman suosikkimme, joista pääset lukemaan lisää klikkaamalla tuotteen nimeä.

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.