Tuntuuko ihosi karhealta? Kokeile karbamidia!

kuiva karhea iho

Olemme käsitelleet blogissamme tänä syksynä erilaisia ihonhoidon avainainesosia. Tänään otamme käsittelyyn kuivaihoisten luottokumppanin eli karbamidin! Kosteuttavasta voimastaan ja hellävaraisuudestaan tunnettu raaka-aine on omiaan talvi-ihon hoitamisessa.

Ihon kuivuus on hyvin yleinen ongelma etenkin kylminä vuodenaikoina. Hyytävä pakkasilma, kuiva huoneilma ja sään vaihtelut rasittavat ihon suojabarrieria ja kiihdyttävät kosteuden haihtumista iholta. Ihon rasvatasapaino heittelehtii myös hormonimuutosten ja ikääntymisen myötä, jolloin kosteus ei pysy ihossa normaaliin tapaan.

Ikävuosien karttuessa iho ohenee ja muuttuu kuivemmaksi, saattaen tuntua jopa karhealta. Ongelma ei valitettavasti rajoitu kasvoihin, vaan sen voi havaita koko keholla. Onneksi kuivuuden kanssa ei tarvitse kärvistellä, kunhan löytää riittävän tehokkaat ihonhoitotuotteet. Purkkien kyljestä kannattaa etsiä ainakin karbamidia, minkä ymmärrät viimeistään luettuasi tämän postauksen!

Karbamidi eli urea

Karbamidi tunnetaan myös nimellä urea. Se on ihmiskehossakin luonnostaan esiintyvä, kosteutta sitova aine. Elimistössämme ureaa muodostuu samalla, kun maksamme pilkkoo proteiineja. Sitä esiintyy aina terveen ihmisen iholla ja se muodostaa tärkeän osan ihon omista, luonnollisista kosteustekijöistä. Ihon matala ureataso on yhdistetty ihon alentuneeseen kosteudensitomiskykyyn, mikä johtaa ihon kuivuuteen, karheuteen, kutinaan ja ihoärsytykseen. 

Karbamidi kosmetiikassa

Karbamidi kosmetiikassa

Kosmetiikassa käytetään pääasiassa synteettisesti valmistettua ureaa, jota kutsutaan myös karbamidiksi. Se on täysin vegaaninen, hellävarainen aine, joka kosteuttaa ihoa humektantin tavoin.

Joskus saatetaan käyttää myös eläinperäistä ureaa, mutta Colosé käyttää vain vegaanisesti tuotettua, synteettistä urean muotoa.

Karbamidilla on kosteuttavan ominaisuutensa lisäksi lukuisia muitakin, iholle suotuisia vaikutuksia, jotka yhdessä edistävät ihon kokonaisvaltaista hyvinvointia ja nuorekkuutta. Alta löydät listan karbamidin tärkeimmistä inhonhoidollisista ominaisuuksista!

  1. Kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Karbamidi on ehkä kaikkein tunnetuin sen tehokosteuttavasta vaikutuksesta. Humektanttina se sitoo kosteutta ympäröivästä ilmasta ihoon ja pitää ihon terveen kosteutettuna pitkään. Näin se ehkäisee esimerkiksi kuivuuden aiheuttamia juonteita ja pitää ihon kimmoisana!
  2. Edistää hoitavien raaka-aineiden imeytymistä. Karbamidin on tutkittu myös edistävän eri raaka-aineiden imeytymistä ihoon. Sen yhdistäminen muiden kosteuttavien aineiden kanssa tuo siis erityisen tehokkaita tuloksia kuivan ihon hoidossa.
  3. Kuorii ja uudistaa ihoa. Oletko joskus kuullut, että jalat pitävät karbamidista? Tälle on syynsä! Karbamidi kiihdyttää kuolleen ihosolukon irtoamista ja auttaa paljastamaan terveen ihon kuivan kerroksen alta. Tämä yhdistettynä karbamidin kosteuttavaan vaikutukseen pehmentää ihon kovettumia ja karheutta. Näin jalat ja muut kuivat ihoalueet pysyvät miellyttävän pehmoisina!
  4. Ehkäisee ihoärsytystä. Karbamidilla saattaa olla myös kevyt kipua hoitava vaikutus. Se voi siis ehkäistä ihoärsytystä, kutinaa ja kirvelyä. Koska karbamidi edistää muiden ainesosien imeytymistä, se voi tehostaa myös muiden ihoa rauhoittavien aineiden toimintaa.
  5. Auttaa ehkäisemään ja pehmentämään sarveistappeja. Ihotautilääkärit suosittelevat karbamidivoiteiden käyttöä sarveistappien hoitamiseen. Nämä värittömät, pienet ja kovat näppylät voivat pehmentyä ja vähentyä karbamidin avulla. Se myös ehkäisee niiden ja muiden kovettumien muodostumista.

Kokeile näitä Colosén karbamidia sisältäviä tuotteita:

Basic Yövoide
Ihon kosteus- ja rasvatasapainoa parantava yövoide sopii kuivalle ja herkälle iholle. Ihanteellinen myös nuorelle iholle ensimmäiseksi yövoiteeksi hellävaraisen ja kevyen koostumuksensa vuoksi. Yövoiteen sisältämä vitamiinipitoinen avokadoöljy ja mehiläisvaha suojaavat, ravitsevat sekä vahvistavat ihoa säännöllisesti käytettynä, samalla, kun karbamidi kosteuttaa ihoa tehokkaasti.
Mollifiante Jalkavoide
Rauhoittava ja kosteuttava jalkavoide kipeille, väsyneille ja levottomille jaloille. Voide lievittää turvotusta ja viilentää kuumottavia jalkoja hetkessä. Se pehmittää kovettumia, kosteuttaa ihoa, ehkäisee bakteerien kasvua, vähentää jalkojen liikahikoilua ja tuoksuongelmia. Vaikuttavina aineina muun muassa arnikkiuute, kamferi, allantoiini, mentoli ja karbamidi.
Vartalon kuorintavoide
Irrottaa ihon pinnalta kuolleen ihosolukon ja kirkastaa, pehmentää sekä tasoittaa ihoa. Kuorintavoide edistää hoitovoiteiden imeytymistä sekä elvyttää ihon luonnollista pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Sisältää ihoa hoitavaa karitevoita ja kosteuttavaa karbamidia jotka yhdessä E- ja C-vitamiinien kanssa tekevät ihon pehmeäksi ja kimmoisaksi. Mikromuoviton.

Tutustu tuotteisiin verkkokaupassamme klikkaamalla tuotekuvia, tai kysy neuvoja lähimmältä Colosé-myyjältäsi!

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.