Kuinka kauan aurinkovoide säilyy?

Kuinka kauan aurinkovoide säilyy?

Aurinkoiset, lämpimät päivät houkuttelevat ulkoilemaan pitkän talven jälkeen. Valon, lämmön, D-vitamiinin ja ihanan rusketuksen lisäksi auringonpaisteella on myös haittapuolensa. Auringon UV-säteily altistaa ihoa esimerkiksi palamiselle, ihosyöville ja ennenaikaiselle ikääntymiselle. Moni pitääkin suojautumista tärkeänä, ja levittää aurinkorasvaa aina ennen ulosmenoa. Ennen purkkiin tarttumista on kuitenkin syytä varmistaa, että tuote on edelleen tehokasta!

Kuinka kauan aurinkorasva säilyy?

Kuten kaikkiin kosmetiikkatuotteisiin EU:ssa, on myös aurinkovoiteiteisiin merkitty niiden säilymisaika. Pakkaukseen on painettu joko parasta ennen -päivä tai PAO-merkintä. PAO tarkoittaa aikaa, jonka tuote säilyy sen avaamisen jälkeen. PAO-merkintään kuuluu avattua purkkia esittävä symboli sekä kuukausien määrä, jonka tuote säilyy avattuna. Aika voi olla esimerkiksi 6M, 12M tai 24M.

Valmistajan lupaama säilyvyysaika pätee vain silloin, kun tuotetta säilytetään tasaisessa huoneenlämmössä valolta suojattuna. Esimerkiksi rantakassissa kulkeva, tai mökille talveksi unohtunut aurinkovoide vanhenee huomattavasti nopeammin, kuin oikein säilytettynä.

Auringonpaahteessa, lämpimässä kylpyhuoneessa tai pakkasessa seissyt voide voi menettää tehonsa nopeasti. Koska aurinkovoide kulkee usein rannalla mukana, on turvallisinta hankkia uudet voiteet joka kesälle.

Miten aurinkovoide tulisi säilyttää?

Jotta aurinkovoiteesi säilyisi mahdollisimman pitkään käyttökelpoisena, eikä sen teho heikkenisi, tulee sitä säilyttää sopivissa olosuhteissa. Kosmetiikkatuotteet eivät viihdy kuuman ja kostean kylpyhuoneen kaapeissa, talvikylmällä mökillä tai paahteisessa autossa. Parhaiten ne säilyvät lämpötilanvaihteluilta ja valolta suojattuna!

Säilytä aurinkovoide:

  • Tasaisessa, viileässä lämpötilassa: joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
  • Valolta suojattuna
  • Tiiviisti suljettuna

Oikein säilytettyäkään aurinkovoidetta ei ole syytä säästellä ensi kesälle. Vaikka tuote ei vanhentuisi, sen käytössä ei kannata pihistellä. Voidetta tulee levittää iholle runsas kerros ja lisätä sitä 2-3 tunnin välein sekä aina uimisen jälkeen. Vain näin saavutetaan purkin kyljessä luvattu suojakerroin. Muista lisätä aurinkovoidetta myös silloin, kun oleskelet varjossa! Ympäristö heijastaa aina UV-säteilyä, jolta on syytä suojautua.

Mitä vanhentuneen aurinkovoiteen käyttö aiheuttaa?

Mikäli aurinkovoide on ehtinyt vanhentua, sen suojausteho heikkenee. Näin iho palaa herkemmin ja altistuu ihomuutoksille sekä ennenaikaiselle ikääntymiselle. UV-säteilyn haitat etenevät pikkuhiljaa, ja iho muistaa kaiken keräämänsä paisteen. Siksi auringolta suojautuminen on tärkeää iästä riippumatta. Vanhentunut aurinkovoide harvemmin aiheuttaa muita vaaroja, ellei tuotteeseen ole päässyt ylimääräistä bakteerikasvustoa. Silloin sen käyttö saattaa johtaa allergian kaltaisiin iho-oireisiin.

Vanhentuneen aurinkorasvan tunnistaa viimeistään koostumuksen ja tuoksun muutoksista. Jos voide on muuttunut juoksevammaksi tai tunkkaisen hajuiseksi, on korkea aika hankkia uusi. Suomessa vanhentuneet voiteet suositellaan hävittämään sekajätteissä, jos purkki ei ole tyhjä.

 

Mikäli aurinkorasvasi on päässyt vanhentumaan, kannattaa uusi hankkia pikimmiten. Colosén valikoimasta löydät runsaasti vaihtoehtoja kasvojen ja vartalon ihon suojaamiseen. Tutustu tuotteisiin täällä, tai kysy neuvoa lähimmältä Colosé-myyjältäsi!

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.