Ehkäise rohtuneet huulet: 5 vinkkiä huulten hoitoon talvella

ehkäise rohtuneet huulet

Vaivaako sinua rohtuneet huulet? Jos mietit, miksi huulten iho kuivuu talviaikaan tai miten voisit ehkäistä huulten kuivumista ja kipeää halkeilua, olet oikeassa paikassa. Huulet voivat kuivua monesta syystä, eikä kierteen katkaiseminen ole helppoa. Halusimme auttaa sinua ja siksi keräsimme tähän postaukseen kaikkein tehokkaimmat keinot huulten hoitamiseen talvella. Hyvästi kuivat, kipeät ja halkeilevat huulet!

Rohtuneet huulet – mistä se johtuu?

Huulten iho on muuta ihoa ohuempaa ja siitä puuttuu talirauhaset, jotka ylläpitäisivät ihon omaa kosteustasapainoa. Siksi ne ovat alttiimpia ympäristövaikutuksille ja riippuvaisia ilmasta saadusta kosteudesta. Kun ilmankosteus laskee talvella ja pakkaset purevat, reagoi huulten iho ensimmäisenä muuttuneisiin olosuhteisiin. Huulet oireilevat kuivuudella, karheudella, kiristävällä tunteella, rohtumisella ja jopa halkeilulla.

Joskus taustalla voi olla myös lääketieteellinen syy, kuten tulehdus. Pitkään jatkuvat, rajut oireet kannattaakin käydä näyttämässä lääkärille, etenkin jos tehostettu ihonhoito ei tuota tuloksia.

Viisi neuvoa, joilla pidät huulet pehmeinä

Huulten hoidossa on monia kompastuskiviä: vaikka uskoisi pitävänsä huulistaan hyvää huolta, saattaa vahingossa vain ärsyttää niitä entisestään. Siksi kannattaa päivittää omat rutiinit ja tarkistaa, että käytössä on oikeasti huuliystävälliset tuotteet ja tavat! Tässä viisi neuvoa, joita noudattamalla ehkäiset talven aiheuttamaa huulten kuivumista ja rohtumista.

  1. Suojaa ja kosteuta huulia tehokkaalla voiteella. Jotkin huulivoiteet sisältävät ihoa ärsyttäviä aineita, kuten risiiniöljyä tai mentolia. Nämä voivat aiheuttaa huulten ärtymistä ja kuivumista entisestään. Valitse siis voide, joka oikeasti suojaa ja hoitaa huuliasi. Silloin riittää, että levität voidetta pari kertaa päivässä ja huulten iho pysyy pehmeänä! Colosén Huulihoide sisältää ihoa suojaavia ja tehokkaasti pehmentäviä luonnonrasvoja ja -vahoja. Se ehkäisee tehokkaasti huulten kuivumista pakkasilla ja suojaa niitä myös auringon UV-säteilyltä. Kätevä puikko kulkee mukanasi kaikkialla ja sitä on helppo levittää aina tarpeen tullen.
  2. Vältä kuivattavia huulipunia. Jos huulesi ovat erityisen kuivat, kannattaa kiinnittää huomiota myös huulipunavalintoihin. Mattaiset huulipunat kuivattavat huulten ihoa ärhäkästi eivätkä siksi sovi useimmille talvikäyttöön. Valitse sen sijaan huulia hoitava Brillant -huulikiilto tai Colosén huulipuna, joka sisältää kosteutta sitovaa ja ihoa hoitavaa karitevoita, jojobaöljyä ja mehiläisvahaa.
  3. Hoida huulia myös yöaikaan. Iho uusiutuu kiivaimmin yön aikana, joten tehohoito kannattaa muistaa myös illalla ennen nukkumaan menoa. Jos sinulla on erittäin rohtuneet huulet, ota käyttöön ärtynyttä ihoa rauhoittavia alppiyrttejä sekä hoitavia luonnonvahoja ja -rasvoja sisältävä erikoishoitovoide Essentielle. Muussa tapauksessa Huulihoide riittää myös öisin.
  4. Kuori huulet kerran viikossa. Kuivien huulten pinnalle kertyy kuollutta ihosolukkoa, joka tuntuu karheutena ja röpelöisyytenä. Viikottainen kuorinta rakeellisella Clarifiante -voiteella ratkaisee ongelman ja palauttaa huulten pehmeyden. Sen sisältämät öljyt ja vahat sitovat kosteutta ihoon ja parantavat sen kosteustasapainoa.
  5. Älä nuole tai nypi huulia! Tärkein neuvomme on antaa huulille aikaa parantua. Kuivan tuntuisia huulia saattaa tehdä mieli nyppiä tai nuolaista, mutta tätä emme suosittele. Syljen entsyymit voivat kuivattaa ihoa entisestään vaikka nuoleminen tuntuisi helpottavan kuivuuden tunnetta. Kuivia kohtia nyppimällä taas voit vaurioittaa huulten ehjää ihoa ja aiheuttaa ärtymisen kierteen. Kun mielesi tekee koskea huuliin, levitä niille sen sijaan Huulihoidetta. Se tuo nopean helpotuksen kiristelylle ja auttaa pitämään huulet pehmeinä.

Tutustu tuotteisiin tarkemmin verkkokaupassamme tai kysy neuvoja lähimmältä Colosé-myyjältäsi!

Ps. Tämä on vuoden viimeinen postaus blogissamme. Seuraava julkaisu ilmestyy 03.01.2022. Toivotamme Sinulle iloista Joulun aikaa ja valoisaa Uutta Vuotta 2022!

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.