Vartalon iho kuntoon: näin kirkastat, kiinteytät ja kosteutat

Tammikuu sekä uusi ja upea vuosi 2019 on lähtenyt käyntiin vauhdikkaasti. Teitkö sinä uuden vuoden lupauksia? Varmasti yksi yleisimpiä uuden vuoden lupauksia liittyy vartaloon. Monet aloittavat Tammikuussa kuntoilun, tarkkailevat ruokavalintojaan ja muistavat myös säännöllisen veden juonnin tärkeyden. Nämä ovatkin tärkeitä asioita, mutta näiden lisäksi on hyvä muistaa hoitaa myös vartalon ihoa.

Iho on nimittäin ihmisen suurin elin ja jos iho voi huonosti, se vaikuttaa sinun koko hyvinvointiisi. Tässä Tammikuun blogipostauksessa keskitymme vartalon ihonhoidon kovaan kolmen koplaan: Kirkasta, kiinteytä ja kosteuta. Nämä vartalon ihonhoidon perusteilla ihosi voi hyvin ja se näkyy myös ulospäin.

Kirkasta vartalon ihoa

Iho olisi hyvä kuivaharjata ennen peseytymistä.  Kuivaharjauksella ihon väri kirkastuu sekä paranee, iho pehmenee ja sen vastustuskyky lisääntyy. Terve ja ehjä iho toimii puolustusmekanismina erilaisilta kehon ulkopuolisilta haitoilta, kuten bakteereilta ja viruksilta. Kuivaharjaus ennen peseytymistä valmistelee ihoa tulevia vartalonhoidon vaiheita varten.

Vartalon ihon puhdistaminen tehdään usein liian voimakkailla tuotteilla. Pesutuotteen tulisi tasapainottaa ihon normaalia pH arvoa. Siksi pesutuotteiden tulisi olla neutraaleja tai lievästi happamia. Liiallinen ihon pesu poistaa iholta sen luonnollisia rasvoja ja aiheuttaa ihon kuivumista.

Kiinteytä vartalon ihoa

Kuinka saavutat kiinteämmän ihon? Sen salaisuus on kuorinta. Ihon säännöllinen kuorinta vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Ihon hapensaanti paranee ja ihon on helpompi vastaanottaa kuorinnan jälkeen iholle levitettävien kosteusvoiteiden vaikuttavia aineita. Kuorinnan ja kuivaharjauksen ehdottomasti näkyvimpiä ja tuntuvimpia hyötyjä ovat ihon kiinteytyminen ja vastustuskyvyn paraneminen. Kuorinnalla kiihdytetty aineenvaihdunta myös poistaa tehokkaasti kehosta haitallisia kuona-aineita. Muistathan kuitenkin tässäkin kohtuuden. Liian voimakas kuorinta ja kuivaharjaus vahingoittaa ihonpintaa. Varmista siis, ettei ne raavi tai ärsytä ihosi pintaa. Muista myös, että tulehtunutta tai rikkinäistä ihoaluetta ei koskaan saa kuoria.

Kosteuta ja suojaa vartalon ihoa

Vartalovoiteiden, -emulsioiden, -öljyjen ja -vaahtojen tarkoitus on yksi ja sama: Kosteuttaa ihoa. Iholtasi haihtuu kosteutta koko ajan. Sen takia iho useimmiten kaipaa lisäkosteutusta. Kosteutettu iho on pehmeä ja joustava. Tällainen ihon tulisi olla, jotta sillä olisi paras mahdollinen vastustuskyky. Jos iho voi huonosti, se vaikuttaa sinun hyvinvointiin kokonaisvaltaisesti. Huolehdi siis ihon oikeasta puhdistamisesta, kuorinnasta ja kosteutuksesta. Näillä varmistat terveen ja kauniin ihon. Onko sinulla nämä kaikki kolme kohtaa jo hallinnassa? Pääset TÄSTÄ linkistä tutustumaan Colosen vartalon ihonhoitotuotteisiin.

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.