Miten valita itselle sopiva kasvovoide?

Kasvovoiteita tulisi vaihdella säännöllisin väliajoin, sillä ihon tarpeet vaihtelevat ihon kunnon, vuodenajan ja iän mukaan. Oletko kuitenkin törmännyt seuraavaan ongelmaan uutta kasvovoidetta valitessasi?

Erilaisten kasvovoiteiden määrä markkinoilla on valtava. Yksi voide suojaa, toinen kosteuttaa, kolmas elvyttää ja vahvistaa, mutta mistä tietää mikä kasvovoide on se itselle kaikista sopivin? Turhauttaako sinua hankkia aina uusi kasvovoide ja huomata hetken päästä, ettei voide ollutkaan itselle se sopivin? Kertyikö hyllylle yksi turha purnukka lisää ja rahaakin kului aivan turhaan?

Tässä postauksessa kerromme sinulle 4 vinkkiä, joiden avulla pystyt löytämään itsellesi sekä tarpeillesi sopivan kasvovoiteen ja säästyt näin hutiostoksilta.

kasvot

Miten valita sopiva kasvovoide?

Välillä kasvovoiteen valinta voi olla todella vaikeata. Varsinkin täysin uuden tuotteen ostamiseen kynnys helposti kasvaa suureksi. On haastavaa tietää, millainen voide sopii omalle iholle. Varsinkin, kun iho tuntuu kaipaavan milloin mitäkin ja joskus jopa oma lempparivoide saattaa tuntua hieman vieraalle.

Tiedämme nuo tunteet varsin hyvin, joita koet valitessasi kasvovoidetta. Siksi olemme koonneet sinulle tähän postaukseen tärkeimmät huomioitavat asiat täydellisen kasvovoiteen löytämiseksi.

Näillä vinkeillä valitset itsellesi juuri oikean kasvovoiteen

1. Mitä voidetyyppiä etsit?

Kasvovoidetta tulisi käyttää päivittäin. Millaiseen tarkoitukseen ja ajankohtaan siis etsit kasvovoidetta?

Päivävoide on tarkoitettu suojaamaan ihoa päivän aikana tapahtuvalta rasitukselta. Päivävoiteet usein sisältävät myös UV-suojan auringon haitallisia säteitä vastaan. Sen lisäksi päivävoiteet sisältävät eri ihotyypeille suunnattuja ominaisuuksia.

Yövoide on tarkoitettu levitettäväksi ennen nukkumaan menoa puhdistetuille kasvoille. Yövoide on useimmiten koostumukseltaan paksumpaa, kuin päivävoide ja sisältää tuhdin määrän hoitavia ainesosia. Yövoiteen tarkoitus on ravita ihoa unen aikana. Nukkuessa iho nimittäin uusiutuu monta kertaa nopeammin, kuin päivällä ja tästä syystä iholle kannattaa levittää nukkumaan mennessä kaikki mahdolliset tehoaineet.

24h voide on kasvovoide, jota voidaan käyttää sekä päivä- , että yövoiteena. Tällaiset voiteet sopivat erittäin hyvin esimerkiksi matkalle tai kun muuten vain haluaa vähentää purkkien määrää kylpyhuoneen hyllyllä.

2. Vuodenajalla on merkitystä voidevalinnassa

Suomessa ilmasto ja neljä vuodenaikaa vaikuttavat merkittävästi ihon kuntoon.  Suuret lämpötilaerot, vaihtelevat säät ja etenkin talven pakkaset vaikuttavat ihon tarpeisiin. Esimerkiksi kesän helteillä kasvovoide voi olla kevyempi/ohuempi ja sen kannattaa suojata tehokkaasti auringolta, kun taas talven pakkasilla kasvovoiteen kannattaa olla selvästi paksumpi sekä runsaasti kosteuttava.

Kasvovoide tulisi päivittää vähintään vuodenaikojen vaihtuessa. Näin huomioit voidevalinnassa ihosi tarpeet tulevalle vuodenajalle.

3. Tunnista ihotyyppisi

Ihotyyppejä on neljä: Normaali iho, kuiva iho, rasvainen iho ja sekaiho. Rasvainen ihotyyppi jaetaan vielä kahdeksi eri tyypiksi: öljyisen rasvaiseksi ihoksi ja pintakuivaksi rasvaiseksi ihoksi. Sekä kuiva iho että pintakuiva rasvainen iho tarvitsevat runsaasti kosteutusta, öljyisen rasvaiselle iholle sopii usein kevyempi voide.

Normaalin ihotyypin kasvovoidevalinnassa voidaan keskittyä ihon kuntoa ylläpitäviin ominaisuuksiin sekä ihon sen hetkisiin tarpeisiin, joita käymme läpi tarkemmin kohdassa neljä. Normaali ihotyyppi on helppohoitoisin kaikista ihotyypeistä. 

Sekaihon kohdalla täsmähoito on avainasemassa onnistumiseen. Sekaiholle tyypillisin muoto on leuka-nenä-otsa- alueen, eli T-alueen rasvoittuminen sekä poskien mahdollinen kuivuus. Sekaihon kasvovoiteen kannattaa olla kosteuttava sekä samalla tasapainottava. Ahkera ihostaan huolehtia levittää T-alueelle oman voiteensa ja poskien mahdollisille kuivemmille alueille oman voiteensa.

4. Ihon ongelmat/tarpeet

Kuten aiemmin mainitsimme, ihotyyppejä on neljä erilaista. Näiden lisäksi meidän jokaisen iholla on erityistarpeita tai yksilöllisiä ongelmakohtia. Herkkä iho sekoitetaan äärimmäisen usein yhdeksi ihotyypiksi. Sitä se ei ole, vaan se on yksi ihon ominaisuuksista. Jokainen ihotyyppi voi myös olla herkkä. 

Jos sopivia tuotteita ei edelleen löydy, voit kääntyä myös asiantuntijoiden puoleen. He tietävät, miten valita kasvovoide ja muut ihosi hyvinvointia tukevat tuotteet.

Koulutetut Ryhmäpäällikkömme sekä Kauneusneuvojamme osaavat tehdä sinulle ihoanalyysin, selvittää ihotyyppisi, ihosi erityistarpeet sekä valita juuri sinulle sopivan kasvovoiteen ja muut kasvohoitotuotteet. Hemmotteluhetkissä sinulla on jopa mahdollisuus kokeilla tuotteiden sopivuutta ennen ostopäätöstä.

Kutsu ystävät koolle ja tee kosmetiikkahankintasi helposti osaavan ihmisen auttaessa tuotevalinnoissa. Ota yhteyttä lähimpään Colose yhteyshenkilöösi. Yhteystiedot löydät TÄSTÄ linkistä.

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.