Ärsyttääkö meikkisiveltimien pesu? Kokeile helppoa siiviläniksiä!

meikkisiveltimien pesu

Pesetkö meikkisiveltimesi säännöllisesti? Se kannattaa. Likaisilla siveltimillä meikistä ei saa yhtä kaunista kuin puhtailla työvälineillä. Sivellinkarvat ovat myös oivallinen kasvualusta bakteereille ja pitkään pesuvuoroaan odottaneet sudit voivat ärsyttää herkkää hipiää tai aiheuttaa näppylöitä. Lisäksi säännöllisesti puhdistetut siveltimet pysyvät hyvässä kunnossa pidempään!

Kuinka usein meikkisiveltimet pitää pestä?

Säännöllinen meikkisiveltimpien pesu on monelle tuttu kehotus, mutta mitä se sitten oikeasti tarkoittaa? Sopiva pesurytmi riippuu sekä sivellinten laadusta, käyttötarkoituksesta että käytön tiheydestä. Pesuväli voi olla hyvinkin yksilöllinen, mutta seuraavat ohjenuorat auttavat sinut alkuun!

  • Meikkivoidesiveltimet: Meikkivoiteen ja muiden nestemäisten meikkituotteiden puhdistaminen on äärimmäisen tärkeää tehdä usein, sillä bakteerit viihtyvät parhaiten kosteissa oloissa. Jatkuvassa käytössä sivellin tulisi pestä vähintään 2-4 käyttökerran välein. Jos meikkivoidetta käytetään harvemmin kuin päivittäin, siveltimet on hyvä pestä joka käytön jälkeen.
  • Puuteri- ja luomivärisiveltimet: Puuteriset tuotteet eivät toimi niin hyvänä kasvualustana bakteereille, joten siveltimiä ei tarvitse pestä yhtä usein. Puuteri- ja luomivärisiveltimet on hyvä pestä 1-2 viikon välein tai useammin, jos sivellin näyttää likaiselta.
  • Asiakaskäyttö: Mikäli meikkaat muitakin kuin itseäsi, siveltimet tulee pestä hygieniasyistä jokaisen käyttökerran jälkeen. Ethän itsekään haluaisi, että meikkisi tehtäisiin likaisilla välineillä?

Siveltimien pesurytmiä on syytä tarkastella etenkin silloin, kun iholla näkyy näppylöitä tai muita merkkejä tulehduksesta. Ongelmat voivat johtua likaisista siveltimistä ja silloin sudit kannattaa puhdistaa joka käytön jälkeen.

Meikkisiveltimien nopea pesu siivilän avulla

Toisinaan meikkisiveltimien pesu saattaa unohtua, tai sitä pitkitetään koska projekti tuntuu vaivalloiselta. Etenkin, jos siveltimiä on kertynyt paljon, niiden puhdistaminen voi viedä tovin jos toisenkin. Meikkisiveltimien pesun ei kuitenkaan tarvitse ottaa koko päivää, vaikka työn tekisi huolellisesti! Joka kodista löytyvä siivilä on kätevä apuri, joka nopeuttaa urakkaa huomattavasti.

Näin puhdistat siveltimet siivilällä:
  1. Täytä kulho puolilleen lämpimällä vedellä.
  2. Lisää veteen Colosén Suihkuvaahtoa. Riittoisa tuote puhdistaa meikit tehokkaasti hoitaen samalla siveltimen karvaa!
  3. Aseta siivilä kulhon päälle siten, että sen pohja osuu veteen.
  4. Pyöräytä sivellintä siivilässä.
  5. Kuivaa sivellin talouspaperiin tai pyyhkeeseen.
  6. Toista tarvittaessa.
  7. Pyyhi sivellin lopuksi paperiin tai pyyhkeeseen ja aseta kuivumaan vaakatasossa. Älä koskaan kuivata siveltimiä karvat ylöspäin – se saattaa pilata siveltimen liimaukset!

Allaolevalta videolta näet, kuinka helppoa siveltimien pesu on siivilän kanssa! Jos video ei näy, löydät sen täältä.

 

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.