Kesämeikin ABC 5: Rohkeutta värien käyttöön

värikäs meikki

Kesämeikin ABC lähestyy loppuaan ja sarjan viimeisessä osassa käsitellään tämän kesän näyttävimpiä meikkitrendejä! Vaikka pääpiirteittäin kesän ehostuksissa suositaan kuulautta ja luonnollisuutta, on lämpöisissä illoissa tilaa myös rohkealle värien käytölle. Tässä osassa kerromme tarkemmin kesän 2021 näyttävistä meikkityyleistä, opastamme juuri sinulle sopivien värien valitsemiseen ja annamme vinkkejä räiskyvien kesämeikkien loihtimiseen!

Väriä kesään!

Kesän meikit ovat täynnä toinen toistaan kirkkaampia värejä! Tänä vuonna katukuvassa nähdään erityisen paljon värikkäitä silmänrajauksia ja pastellinsävyisiä luomivärejä. Näyttävät silmämeikit yhdistetään luonnollisen kuulaaseen meikkipohjaan, jollaisen teet helposti tämän ohjeen avulla. Huulille riittää kevyt kiilto tai puna, sillä kesämeikki kiteytyy katseen korostamiseen. Maskin kanssa huulet voi jättää täysin meikkaamatta, ja panostaa silmämeikkiin vielä enemmän!

Rohkeimmat meikkitaiturit voivat kokeilla monivärisiä silmämeikkejä ja yhdistää niihin kirkkaita tai kimaltavia rajauksia. Esimerkiksi graafiset rajaukset ja kaksiväriset ”cut crease” -meikit ovat tämän hetken hittejä, ja niihin voit hakea inspiraatiota muun muassa Pinterestistä.

Totuttele väreihin yksi kerrallaan

Mikäli olosi ei ole mukava näyttävissä meikeissä, voit kokeilla trendiä myös varovaisemmin. Yksivärinen silmämeikki esimerkiksi turkoosilla tai violetilla tekee ilmeestä heti kesäisemmän! Ota kokeiluun KotiSalonki Duo sävyssä Pohjoistuuli: sen vaaleanturkoosi sävy on kuin luotu kirkkaisiin kesämeikkeihin. Tyyli syntyy nopeasti, kun painelet sävyä koko liikkuvalle luomelle sormenpäällä tai luomivärisiveltimellä. Lisää vain kerros maskaraa ja meikki on valmis!

Graafisissa rajauksissa vain mielikuvitus on rajana. Tiktok-videopalvelusta käynnistyneen trendin mukaan eyelinerilla voidaan piirtää vaikka puoli luomea täyteen näyttäviä kiemuroita! Rajauksissa leikitellään useammilla väreillä ja kuvioilla, esimerkiksi turkoosin ja mustan yhdistelmä sopii täydellisesti kesäiltoihin.
Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse tehdä kerralla: aloita kokeilemalla, miltä kevyt, yksivärinen rajaus näyttää!

Ota värit haltuun

Jos kirkkaat värit tuntuvat haastavilta, etkä keksi, mitkä värit sopivat piirteisiisi voit valita sopivat sävyt silmiesi mukaan. Väriopin mukaan murretut vastavärit sointuvat kauniisti keskenään ja silmämeikissä korostavat omien silmiesi sävyä. Toisaalta voit valita myös silmiesi väriset luomivärit: esimerkiksi vihreät silmät pomppaavat esiin, kun meikissä on käytetty vihreitä sävyjä. Valitse kuitenkin omien silmiesi sävyä tummempi tai vaaleampi luomiväri – näin saat ilmeeseen kontrastia.

Valitse sävyt, jotka sopivat silmiesi väriin:
  • Sinisille silmille: Sinisen vastaväri on oranssi. Kokeile silmämeikissä lämpimiä kuparin, persikan, korallin tai kullan sävyjä. Myös hopeanharmaat ja sampanjan sävyt korostavat silmien sinisyyttä pehmeästi. Kokeile myös silmiesi sävyä tummempaa tai vaaleampaa sinistä joka tuo katseeseen kontrastia!
  • Vihreille silmille: Vihreän vastaväri on punainen. Valitse silmämeikkiin erilaisia pinkin sävyjä tai pehmeää punaruskeaa. Myös tummat viininpunaiset ja violetin sävyt sopivat vihreäsilmäisille. Vihreätkin luomivärit sopivat, jos käytät eri tummuista sävyä kuin omissa silmissäsi.
  • Ruskeille silmille: Ruskea on neutraali sävy, jossa yhdistyy kaikki kolme pääväriä. Sen pariksi sopii lähes mikä tahansa luomivärisävy! Helppoja valintoja ovat esimerkiksi luumunvioletit tai kullanruskeat luomivärit.
  • Harmaille silmille: Harmaakin on neutraali sävy, jonka eri vivahteita voidaan korostaa luomivärivalinnalla. Esimerkiksi lämpimän persikkaiset sävyt saavat harmaat silmät näyttämään sinisemmiltä. Tummanharmaa kirkastaa silmien sävyä ja saa ne näyttämään vaaleammilta.

Kaksi tekniikkaa näyttäviin rajauksiin

Kirkkaat värit piristävät nopeasti meikkiä erityisesti rajauksissa! Koko tyyli voi keskittyä paksuun ja näyttävään rajaukseen, tai neutraaliin silmämeikkiin voi yhdistää siron rajauksen kirkkaalla sävyllä. Voit leikitellä vapaasti rajauksen muodolla ja paksuudella tai yhdistää siihen vaikka useampia värejä! Näyttävään rajaukseen voi kokeilla kahta eri tekniikkaa, riippuen omista taidoista ja halutusta lopputuloksesta.

Tekniikka 1: Rajaus nestemäisellä eyelinerilla

Nestemäinen rajaus vaatii kädeltä jonkin verran vakautta. Toisaalta lopputuloksesta saadaan äärimmäisen tarkkarajainen ja voimakaspigmenttinen. Eyelinerin käyttöä voi harjoitella tekemällä ohuita rajauksia ripsirajaan. Kun ne alkavat sujua, voi kokeilla näyttävämpiä rajauksia!

Testaa KotiSalongin tussimaisia Eyelinereita. Kapeakärkisellä tussilla syntyy maagisen tarkat ja terävät rajaukset! Vedenkestävä koostumus ei petä kesän sateilla tai rasvoittuvilla luomilla. Saatavilla kuusi sävyä. 

Tekniikka 2: Rajaus luomivärillä

Luomivärirajaus on aloittelijaystävällisempi tekniikka, jossa rajaus piirretään ohuella eyeliner-siveltimellä. Rajauksen voi ensin hahmotella kuivalla luomivärillä, ja lisätä pigmenttiä tarvittaessa kostuttamalla sivellintä. Luomiväri sopii kaikenlaisiin rajauksiin eikä sen kanssa mokaamista tarvitse pelätä! Tarvittaessa ”sotkut” voi siistiä pumpulipuikolla tai kasvovesilapulla.

Kokeile luomivärirajauksissa KotiSalonki Duoja. Niiden voimakaspigmenttiset sävyt on suunniteltu kauniisti toisiinsa sopiviksi! Rajauksen piirtämiseen suosittelemme Taivutettua Eyeliner-sivellintä

Tutustu Colosén ja KotiSalongin meikkituotteisiin verkkokaupassamme tai kysy lisää ja tilaa omasi lähimmältä Colosé-myyjältäsi!

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.