Ikääntyvän ihon hoito – tiedätkö, mitä ihosi kaipaa 50-vuotiaana?

ikaantyvän ihon hoito

Ihon tarpeet vaihtelevat runsaasti iän, sukupuolen ja iho-ongelmien mukaan. Nuorena ihonhoidon tarkoitus on ylläpitää ihon hyvinvointia ja ehkäistä ikääntymisen näkyviä merkkejä. Ikääntyvän ihon hoito eroaa tästä keskeisesti siten, että ihonhoidolla pyritään hoitamaan ikääntymisen jo aiheuttamia ihomuutoksia kuten kuivuutta, ja samalla hidastamaan ihon näkyvää ikääntymisprosessia.

Miten ihon ikääntyminen näkyy?

Ihon luonnollinen ikääntyminen käynnistyy 25 ikävuoden jälkeen, kun ihon kollageenin- ja elastiinintuotanto hidastuu. Tämä johtaa hiljalleen ihon veltostumiseen ja ohenemiseen, jota edistävät myös hormonimuutokset erityisesti naisilla. Ihon uloimman kerroksen luontaisten rasvojen määrä vähenee ja iho menettää kosteutta. Veltostuvan ihon pintaan muodostuu matalia juonteita, samalla kun otsan, suupielten sekä silmäkulmien ilmejuonteet syvenevät. Ikääntyvällä iholla esiintyy myös pigmenttimuutoksia ja yli 60-vuotiailla iho alkaa kellertämään kauttaaltaan.

Ikääntyvän ihon näkyvät muutokset:
  • Ihon oheneminen ja kuivuus
  • Juonteiden ja ryppyjen muodostuminen
  • Ihon veltostuminen ja kasvojen ”valahtaminen”
  • Pigmenttimuutokset

 

Ikääntyvän ihon hoito

Ikääntyvän ihon hoito muodostuu ihon perushoidosta, jossa huomioidaan ihonhoidon tärkeimmät vaiheet ihotyypille ominaisesti. Näin ylläpidetään ihon kosteustasapainoa ja ehkäistään iho-ongelmien muodostumista. Lisäksi ihonhoidossa huomioidaan ikääntyvän ihon erityistarpeet ja pyritään hidastamaan sen näkyvää ikääntymisprosessia.

Tärkeimmät ihonhoidon vaiheet ovat puhdistus, kuorinta ja kosteutus. Iho puhdistetaan hellävaraisilla tuotteilla aamuin illoin, jonka jälkeen iholle levitetään sen tarpeita vastaavat kosteuttavat tuotteet. Ikääntymisen merkkejä voidaan ehkäistä anti-age-tuotteilla, jotka esimerkiksi kiihdyttävät ihon uusiutumista tai tehostavat sen kollageenintuotantoa. Myös säännöllinen kuorinta on tärkeä osa ikääntyvän ihon hoidossa, sillä se edistää hoitotuotteiden imeytymistä ja vauhdittaa ihon uusiutumista.

Miten ihon ikääntymistä voidaan hidastaa?

Ensimmäiset ikääntymisen merkit havaitaan tyypillisesti noin 30-vuotiaana, ja ihon ikääntyminen kiihtyy 40 ikävuoden jälkeen. Ikääntymisprosessin nopeus riippuu paitsi geeniperimästä, myös elintottumuksista. Erityisesti runsas altistuminen UV-säteilylle kiihdyttää ihon ikääntymistä. Tärkein ehkäisevä tekijä onkin UV-säteilyltä suojautuminen, sillä jopa 80% ikääntymisen näkyvistä merkeistä johtuu auringon ultraviolettisäteilystä. Myös muilla anti-age tuotteilla voidaan vaikuttaa ikääntymisen merkkeihin ehkäisevästi ja ylläpitää ihon nuorekkuutta.

Lue lisää UV-säteilystä ja ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisystä tästä blogipostauksestamme.

 

Ota anti-age tuotteet osaksi ihonhoitorutiineja

Anti-age -tuotteet ovat ikääntyvän ihon hoitoon kehitettyjä erikoistuotteita, joilla pyritään joko hidastamaan ihon näkyvää ikääntymisprosessia tai korjaamaan ikääntymisen aiheuttamia muutoksia iholla. Anti-age tuotteet on suunnattu pääasiassa yli 50-vuotiaille, mutta niiden käyttö voidaan aloittaa jo nuorempana jos iho kaipaa tehostettua hoitoa.

Colosén valikoimaan kuuluu myös 30-50-vuotiaille kehitetty Kasvien kantasolu -linja, jonka tarkoituksena on aktivoida ihon toimintoja ja ylläpitää sen nuorekkuutta. Linja sopii ensimmäiseksi anti-age -hoidoksi silloin, kun iholla ei näy vielä voimakkaita ikääntymisen merkkejä. Lue lisää täältä.

Colosé Kaviaari-linja: ikääntymisen merkkejä korjaavat tehotuotteet

Colosén Kaviaarilinja on ylellinen hoitolinja, joka on suunnattu korjaamaan ikääntymisen näkyviä merkkejä ihossa. Ravitsevat kaviaarituotteet pitävät sisällään yli 50-vuotiaan iholle tärkeitä rasvahappoja ja öljyjä, jotka tasoittavat ja vahvistavat ihoa. Linjan tuotteet syväkosteuttavat ja korjaavat ihon kerrosten vaurioita, kiihdyttäen solujen toimintaa ja uudistaen ihoa. Ihosta tulee entistä sileämpi, joustavampi ja kiinteämpi.

Kaviaarilinjaan kuuluu korjaava 24H-voide, syväkosteuttava seerumi ja silmänympärysihon tehohoitoon kehitetty silottava silmänympärysvoide. Tutustu tuotesarjaan täällä.

Colosé Egalisante: kasvikollageenia sisältävä ”kuningatarvoide” 

Kuningatarvoiteenakin tunnettu Colosén Egalisante on kasvikollageenia sisältävä erikoisvoide, joka sopii kaikille ihotyypeille sekä yö- että päivävoiteeksi. Voide tasoittaa ihon pintaa ja pitää sen joustavana sekä kosteutettuna pitkään. Akaasiapuun kasvikollageeni edistää ihon kimmoisuutta ja nuorekkuutta tehokkaan kosteudensitomiskykynsä ansiosta. Voide sisältää UVA- ja UVB -suojafiltterit, jotka ehkäisevät auringon aiheuttamaa ihon valovanhenemista.

Kollageenivoide sopii ikääntyvän ihon hoitoon kuuriluontoisesti. Se ylläpitää ihon elastisuutta ja hidastaa näkyvien ikääntymisen merkkien muodostumista. Lue lisää täältä.

Lifting Roll-on: täsmähoitoa silmänympärysten ongelmiin

Colosén Lifting Roll-on on ikääntymisen merkkeihin kehitetty tehotuote silmänympärysiholle. Se viilentää, elvyttää sekä silottaa väsynyttä ja energian tarpeessa olevaa ihoa. Tuotteen vaikuttavat aineet poistavat turvotusta ja kirkastavat tummia silmänalusia tehokkaasti. Samalla viileä, kirurginteräksinen kuula virkistää ihoa ja tehostaa turvotuksen laskevaa vaikutusta. Juonteita silottava voide jättää silmänympärysihon kosteutetuksi, kirkastuneeksi ja sileäksi. Tutustu tuotteeseen täällä.

Anti-age sheet mask: ikääntyvän ihon pika-elvyttäjä

Colosén Anti-age -kangasnaamio on helppo ja nopea tapa tehostaa ihonhoitoa. Naamio sopii täydellisesti veltostuneen ja harmaantuneen ihon pikakaunistukseen, sillä sen vaikutukset näkyvät välittömästi. Hoito vaalentaa ihoa tehokkaasti, jonka ansiosta iho näyttää kirkkaammalta ja sen värierot tasoittuvat. Samalla syväkosteuttava naamio kiinteyttää ja silottaa ihoa, jolloin kasvojen piirteet selkeytyvät ja ihon pinnasta tulee tasaisempi.

Kangasnaamiot ovat ihonhoidon tehotuotteita, jotka elvyttävät ihoa ja tukevat päivittäistä ihonhoitorutiinia. Niitä suositellaan käytettäväksi viikottain tai aina tarpeen mukaan. Lue lisää täältä.

Muista myös!

Kasvojen lisäksi myös vartalon iho ohenee, veltostuu ja kuivuu ikääntymisen myötä. Hoitamaton vartalon iho muuttuu helposti karheaksi ja hilseileväksi, aiheuttaen epämukavaa kutinaa, kirvelyä ja jopa halkeilua ihon pinnalla. Suosittelemme peseytymiseen Colosén hellävaraista Suihkuvaahtoa sekä kosteuttavaa vartalovoidetta aina suihkussa käymisen jälkeen. Tutustu kaikkiin vartalotuotteisiimme täällä.

Vinkki: Askarruttaako sinua jokin asia ihonhoidossa? Etsi lähin Colosé-myyjäsi täältä. Saat häneltä henkilökohtaista neuvontaa kaikissa ihon- ja kauneudenhoidon pulmissa!

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.