Älä unohda tärkeintä! 5 + 1 syytä käyttää kasvovettä

miten käyttää kasvovettä

Colosélla sanotaan, että hehkuvan ihon salaisuus piilee kasvojen huolellisessa puhdistamisessa. Tähän ei kuitenkaan riitä pelkkä puhdistusaine ja vesi, vaan kasvovedelläkin on tärkeä rooli pesuhetkessä. Kasvovettä voidaan käyttää eri tavoilla ja se auttaa ratkaisemaan monenlaisia ihonhoitopulmia.

Usein kasvovesi on kuitenkin se, mikä rutiinista ensimmäisenä unohtuu. Valitettavan usein kasvoveden ajatellaan vain viimeistelevän meikin puhdistus, eikä sitä nähdä tarpeellisena jokapäiväisessä käytössä. Kannattaa kuitenkin käyttää kasvovettä, sillä sen jos minkä näkee nopeasti ihon kunnossa! Tässä postauksessa kerromme miksi.

5 + 1 syytä käyttää kasvovettä

1 Iho puhdistuu kunnolla

Länsimaiseen ihonhoitorutiiniin kuuluu perinteisesti kasvojen puhdistuksen viimeistely kasvovedellä. Tällöin iho pyyhitään vanulappuun annostellulla kasvovedellä heti puhdistusaineen huuhtelun jälkeen. Näin iholta irtoaa viimeisetkin meikinjäämät, lika ja ilmansaasteet.

Valkoiselta vanulta on helppo arvioida ihon puhtautta eikä meikkivoidekaan jää iholla huomaamatta. Samalla ihon puhdistuksessa voidaan huoletta suosia hyvin hellävaraisia tuotteita ja välttää raskasta, mekaanista hierontaa joka rasittaa ihoa.

2 Ihon pH-taso palautuu

Kasvoveden toinen tärkeä tehtävä on ihon pH-tasapainon palauttaminen. Vesi on ihoa emäksisempää ja ihon huuhtelu nostaa aina sen pH-tasoa väliaikaisesti. Happotasapaino palautuu itsekseen vasta muutaman tunnin kuluessa, mutta kasvovedellä pH voidaan tasapainottaa välittömästi.

Terveen ihon pinnalla on hapan kerros, niin kutsuttu ”happovaippa”. Sen pH-taso asettuu keskimäärin välille 4,2-5,6. Happovaippa suojelee iholle tärkeitä mikrobeja, ehkäisee haitallisten bakteerien kasvua ja ylläpitää ihon kosteustasapainoa. Mikäli ihon pH-taso nousee, happovaipan vauriot voivat johtaa hiljalleen kiihtyviin iho-ongelmiin kuten pintakuivuuteen ja akneen.

3 Ihoärsytys vähenee

Joihinkin kasvovesiin on lisätty rauhoittavia aineita, jotka ehkäisevät ihoärsytystä vesipesun ja mekaanisen rasituksen jälkeen. Colosén kasvovesissä käytetään aina joko allantoiinia, pantenolia tai bisabololia ehkäisemään kasvojen puhdistamisen aiheuttamaa ihoärsytystä. Ne myös rauhoittavat valmiiksi ärtynyttä ihoa.

4 Hoitotuotteet imeytyvät paremmin

Huolellisesti puhdistettu iho on vastaanottavaisempi myös hoitotuotteille. Esimerkiksi seerumien ja voiteiden aktiiviset aineet imeytyvät ihoon helpommin ja niiden teho paranee. Näin saat kaiken irti ihonhoitotuotteidesi hoitavista ja suojaavista ominaisuuksista!

Colosén kasvovedet sisältävät aina myös kosteuttavia aineita, jotka buustaavat ihon kosteutusta heti pesun jälkeen. Näin iho tuntuu heti kasvoveden käytön jälkeen pehmeämmältä ja sen kosteustasapaino palautuu.

5 Ihon toiminta tasapainottuu

Ihon pinnan huolellisella puhdistamisella ehkäistään myös ihohuokosten tukkeutumista. Tämä tukee ihon normaalia talintuotantoa ja ylläpitää kasvojen tervettä hehkua. Jotkin kasvovedet sisältävät lisäksi erilaisia, tulehduksia ehkäiseviä aktiiviaineita, jotka sopivat erityisesti epäpuhtaan ja akneihon hoitamiseen. Colosén Detox-linjan puhdistuslaput ovat oiva esimerkki tällaisesta tuotteesta.

+1 Aamurutiinit nopeutuvat

Kasvovesi on omiaan myös kiireisten aamujen pelastamiseen! Yön aikana kertyneen talin ja pölyn voi pyyhkiä kasvoilta pelkällä kasvovedellä, eikä vesipesulle ole aina tarvetta. Etenkin kuiva iho ärtyy turhan tiheästä vesipesusta, jolloin aamupesun korvaaminen kasvovedellä on erityisen suositeltavaa.

Löydä oma kasvovetesi!

Colosén valikoimasta löytyy kasvovesi jokaisen tarpeisiin! Valitse omalle ihollesi parhaiten sopiva tuote alla olevilla vinkeillä, tai kysy tarkempia neuvoja lähimmältä Colosé-myyjältäsi.

Herkälle iholle: Sensitif Kasvovesi

Alkoholiton ja hajusteeton Sensitif -kasvovesi on herkälle ja helposti ärtyvälle iholle suunniteltu, hellävarainen ja kosteuttava kasvovesi. Se viimeistelee ihon puhdistuksen ja poistaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa, paljastaen terveen, hehkuvan ihon. Kamomillasta tuttua bisabololia sisältävä, ihoa rauhoittava kasvovesi palvelee erityisesti kuivan ja herkkyyteen taipuvaisen ihon tarpeita.

Ovh: 25,00 € / 200 ml

Normaalille ja sekaiholle:
Virkistävä Kasvovesi

Kosteuttava, ihon pH:ta tasapainottava ja ihohuokosia supistava alkoholiton kasvovesi sopii päivittäiseen käyttöön kaikille ihotyypeille. Rauhoittavaa allantoiinia sisältävä koostumus ehkäisee ihoärsytystä ja auttaa pitämään ihon kirkkaana ja pehmeänä. Kasvovedessä on kevyt ruusun tuoksu.

Ovh: 25,00 € / 200 ml

Kuivalle iholle:
Vitality Tonic Pads

Helppokäyttöiset kasvovesipyyhkeet viimeistelevät ihon puhdistuksen samalla kosteuttaen ja raviten ihoa. Hoitonesteeseen on imeytetty runsaasti kosteuttavia ja hoitavia ainesosia jotka elvyttävät kuivaa ihoa. Laput sisältävät muun muassa rauhoittavaa ja kosteuttavaa pantenolia sekä allantoiinia, kosteuttavaa glyseriiniä ja sakkarideja sekä antioksidanttista E-vitamiinia. Alkoholiton koostumus.

Ovh: 27,00 € / 60 kpl

Epäpuhtaalle/rasvaiselle iholle:
Detox Puhdistuslaput

Detox -puhdistuspyyhkeet poistavat ihon pinnalta rasvan, lian ja muut epäpuhtaudet helposti ja nopeasti. Niiden antiseptiset raaka-aineet ehkäisevät ihon epäpuhtauksien ja tukkeutumien syntyä. Samalla niiden hoitavat raaka-aineet kosteuttavat ihoa ja ehkäisevät pintakuivuutta. Lappuja voidaan käyttää kasvojen puhdistukseen aamuin illoin, mutta myös keskellä päivää. Ne sopivat ihon raikastamiseen esimerkiksi maskin vaihdon yhteydessä. Alkoholiton koostumus.

Ovh: 38,00 € / 60 kpl

Psst: Olethan huomannut Colosén ajankohtaiset tarjoukset? Toukokuun loppuun saakka saat esimerkiksi Virkistävän Kasvoveden hintaan 18,50 € ja Vitality tonic padsit hintaan 23,50 €!

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.