Pehmeä iho pesun jälkeen – 4 vinkkiä vartalonhoitoon talvella

vartalon hoito kuivaharjaus

Talviaikaan koko vartalon iho voi oikutella. Kylmä pakkasilma ja kuiva huoneilma kuivattavat ihoa, ja paksujen vaatekerrosten alle piilotetun vartalon hoitaminen saattaa unohtua. Iho voi yllättäen tuntua karhealta ja näyttää hilseilevältä. Kuivan, kutisevan ihon lisäksi vartalon akne saattaa ärtyä tai puhjeta, kun ihon talineritys häiriintyy kuivan ihosolukon alla. Tässä postauksessa esittelemme neljä keinoa, joiden avulla saavutat pehmeän ja hyvinvoivan ihon päästä varpaisiin!

1. Ihmeellinen kuivaharjaus

Kuivaharjaaminen on ällistyttävän tehokas keino silkkisen pehmeän ja sileän ihon saavuttamiseksi. Kuivaharjaus tehostaa veren- ja lymfakiertoa, kuorii iholta kuolleen ihosolukon ja tehostaa ihon uudistumista. Lisäksi kuivaharjaus vaikuttaa ihon aineenvaihduntaan kiihdyttävästi, ja lymfakierron edistäminen auttaa poistamaan kuona-aineita ihosta.

Tämän taas ajatellaan vaikuttavan selluliitin muodostumiseen. Kuorittu, pehmeä iho näyttää myös pinnaltaan sileämmältä mikä häivyttää jo muodostuneen selluliitin näkyvyyttä. Kuivaharjaus vaikuttaa myös vartalon akneen, sillä se helpottaa ihon talineritystä ja vähentää tukkeumia.

Kuivaharjaus tehdään aina kuivalle iholle luonnonharjaksista valmistetulla, pehmeällä hoitoharjalla tai kuorintakäsineillä.

Kokeile kuivaharjausta
  1. Aloita kuivaharjaus jalkapohjista, ja etene jalkoja pitkin ylöspäin kohti sydäntä.
  2. Harjaa ihoa pitkin, tasaisin vedoin tai pyörivin liikkein. Varo painamasta liikaa!
  3. Ihon kunnosta riippuen käytä kuivaharjaukseen 3-10 minuuttia.
  4. Huuhtele lopuksi kuiva, irronnut ihosolukko suihkussa.
  5. Toista kuivaharjaus päivittäin, esimerkiksi aina herätessä. Hoito auttaa myös virkistymään aamulla!

 

2. Hellävarainen puhdistus

Tehokkaasti puhdistavat suihkugeelit ja saippuat kuivattavat ihoa helposti, ja lisäävät sen pinnan karheutta. Nitisevän puhdasta ihoa ei kannata asettaa peseytymisen tavoitteeksi, sillä ihon omaa lipidikerrosta on syytä varjella. Lisäksi kuiva iho tarvitsee runsaasti lisäkosteutusta ja hoitavia rasvoja pysyäkseen pehmeänä ja hyvinvoivana.

Valitse pesutuotteesi siis huolella! Ota käyttöön esimerkiksi suihkuvaahto, joka pesee ihon hellävaraisesti ja sisältää korkealaatuisia kosteuttavia aineita ja hoitavia öljyjä. Näin iho pysyy pehmeänä ja kimmoisana myös talviaikaan.

 

vartalon hoito suihkuvaahto

Tuotevinkki: Colosé Bain Moussant Stimulant

Colosén hoitava suihkuvaahto Bain Moussant Stimulant on klassikkotuote, joka pesee ihon hellävaraisesti ja pitää sen pehmeänä. Suihkuvaahto sisältää ravitsevaa ja stimuloivaa viherlevää, meren hoitavia mineraaleja ja vitamiineja sekä ihoa hoitavaa ja suojaavaa, antimikrobista kookosöljyä. Pumppupulloon pakattu suihkuvaahto sopii myös käsienpesuun koko perheelle.

 

3. Säännöllinen kuorinta

Kuivaharjaus on oiva keino ihon kuorimiseen, mutta jos harjausta ei tehdä säännöllisesti, ihon pinnalle kertyy kuivaa ihosolukkoa. Tämä tuntuu ihon karheutena, ja aiheuttaa häiriöitä ihon toiminnoille. Ihon erittämä tali ei pääse poistumaan luonnollisesti eivätkä ihoa hoitavat aineet imeydy kunnolla.

Jos iho siis alkaa tuntua kuivalta, kiristelevältä, hilseilevältä tai karhealta, on syytä lisätä ihon kuorintaa. Pyri kuorimaan iho vähintään kerran viikossa. Hellävaraisen kuorinnan voi toistaa useamminkin, mutta vältä voimakkaasti kuorivien, rouheiden kuorinta-aineiden käyttöä. Valitse kuorintavoide, jonka kuorivat rakeet ovat hienojakoisia ja joka sisältää mahdollisimman runsaasti ihoa hoitavia ja kosteuttavia ainesosia. Näin vasta kuorittu iho saa välitöntä kosteutusta ja pysyy pehmeänä pidempään.

kuorintavoideTuotevinkki: Colosé Exfoliating Body Scrub

Colosén hellävarainen kuorintavoide poistaa kuivan ihosolukon tehokkaasti, hoitaen samalla herkkää ihoa. Tuote sisältää ihoa pehmentävää ja hoitavaa karitevoita sekä kookosöljyä. Se tarjoaa iholle myös tehokasta kosteutusta karbamidin ja sodiumlaktaatin avulla. Voiteen kuorivat rakeet ovat puhdistettua, hienojakoista hiekkaa, eikä tuotteessa ole käytetty mikromuoveja.

 

4. Tehokas kosteutus

Iho tarvitsee talviaikaan runsaasti kosteutusta. Kuiva iho janoaa vesikosteutta, jota voidaan tehostaa erilaisilla kosteuttavilla aineilla kuten hyaluronihapolla ja glyseriinillä. Ihon luonnollinen lipidikerros eli suojabarrieri estää kosteuden haihtumisen ihon alemmista kerroksista, mutta kuivan ihon barrieri voi olla heikentynyt. Tällöin iho tarvitsee avukseen kosteutta sitovia rasvoja ja öljyjä. Rasvat myös pehmentävät ihoa, ja saavat sen pinnan tuntumaan silkkiseltä.

Ihon kosteuttamisessa on tärkeää muistaa, että pitkät vesikylvyt eivät edesauta ihon kosteustasoa. Sen sijaan vesi heikentää ihon omaa suojabarrieria ja edesauttaa ihon alempien kerrosten kosteuden haihtumista. Suihkut on siis syytä pitää lyhyinä, ja iholle tulisi levittää tehokas voide heti peseytymisen jälkeen. Valitse vartalovoide, joka sisältää kosteuttavien aineiden lisäksi hoitavia öljyjä ja rasvoja.

hyaluronihappo vartalovoide

Tuotevinkki: Colosé Hydratant Hyaluron4 Body lotion

Colosén Hyaluron4 -sarjan vartalovoide on kuivan ihon todellinen tehotuote. Syväkosteuttavaan vartalovoiteeseen on formuloitu neljän eri molekyylikoon hyaluronihappoa, jotka imeytyvät ihon eri kerroksiin. Näin iho pysyy kauttaaltaan kosteutettuna. Lisäksi voiteessa on runsaasti ihon hyvinvoinnille tärkeitä luonnonrasvoja, öljyjä ja vahoja, kuten karitevoita, kaakaovoita, manteliöljyä, avokadoöljyä ja oliivista uutettua skvalaania. Päivittäin käytettynä Hyaluron4 -vartalovoide pitää ihon kosteutettuna ja ehkäisee kuivuuden aiheuttamia iho-ongelmia.

Mitä voiteen sisältämä skvalaani on?

Ihon omaan lipidikerrokseen kuuluu luonnollisena rasva-aineena skvaleeni, jonka tuotanto laskee 20-30-vuotiaana. Skvaleeni on tärkeä tekijä ihon kosteudensitomiskyvyssä, ja sen tuotannon lasku johtaa ihon kasvavaan kuivuuteen. Skvaleeni ei ole uniikki lipidi ihmisen iholla, vaan samaa ainetta voidaan uuttaa kasveista. Sellaisenaan skvaleeni on kosmetiikassa reaktioherkkää ja nopeasti pilaantuvaa, minkä vuoksi se tulee stabiloida. Stabiloitua skvaleenia kutsutaan skvalaaniksi. Se on nopeasti ihoon imeytyvä, kirkas ja hajuton ainesosa, joka pehmentää ihoa ja edistää sen kosteustasapainoa.

 

Psst! Tutustu myös muihin Colosén vartalonhoitotuotteisiin, tai pyydä esittely lähimmältä Colosé-myyjältäsi!

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.