Kestävä meikki juhlakauteen – näin onnistut

Kestävä meikki juhlaan

Vuoden loppu täyttyy perinteisesti erilaisista, merkittävistä juhlapäivistä. Isänpäivä, pikkujoulut, itsenäisyyspäivä, joulu ja uusivuosi ovat vain esimerkkejä niistä tilaisuuksista, joissa meikiltä kaivataan yhtäaikaisesti näyttävyyttä ja kestoa. Juhlapäivän tunnelmaa voi nostaa pyörähtämällä meikkiartistin tuolissa, mutta joskus juhlameikki halutaan tehdä itse.

Miten kestävä meikki sitten syntyy? Juhlameikkiä suunnitellessa on otettava muutamia, tärkeitä tekijöitä huomioon ja panostettava niin välineisiin kuin tekniikoihinkin. Omalle iholle on myös valittava sen tyyppiä parhaiten palvelevat tuotteet.

 

1. Pohjusta iho oikein

Parhaatkaan meikkituotteet eivät kestä iholla, jota ei ole hoidettu. Ihonhoitorutiini onkin syytä laittaa kuntoon viimeistään muutama viikko ennen tärkeää juhlapäivää. Rutiini alkaa kasvojen huolellisesta, mutta hellävaraisesta puhdistamisesta. Kuivalle iholle valitaan hoitava puhdistusemulsio, ja varotaan liian tehokkaita puhdistustuotteita. Puhdistus viimeistellään kasvovedellä, jonka jälkeen levitetään omalle ihotyypille sopiva seerumi, silmänympärysvoide ja kasvovoide. Rasvaiselle ihotyypille valitaan kevyempi voide, kuivaa ihoa hellitään paksummalla voiteella joka sisältää myös hoitavia ja ihoa pehmentäviä rasvoja.

Säännöllinen kuorinta on tärkeää kaikille ihotyypeille, sillä ihon pintakarheus korostuu usein meikatessa. Rakeita sisältävän kuorintavoiteen sijaan talvella kannattaa kokeilla hedelmähappoja, jotka myös hoitavat ja kosteuttavat ihoa. Lue lisää AHA-hapoista ja tutustu Colosén hedelmähappokuorintalappuihin.

Talvella pakkaset ja kuiva huoneilma rasittavat ihoa erityisesti, jolloin pintakuivuutta saattaa esiintyä rasvaisenkin ihotyypin edustajalla. Tällöin iholle on hyvä tarjota tehohoitoa ja riittävää lisäkosteutusta. Hyvä tapa helliä talvikuivaa ihoa on kosteuttavat kangasnaamiot, joiden avulla iho saa kaipaamaansa syväkosteutusta. Kuiva ihotyyppi hyötyy kosteuttavista naamioista ympäri vuoden, mutta erityisesti talviaikana ne kannattaa ottaa säännölliseen käyttöön. Colosén valikoimassa on neljä erilaista kangasnaamiota, jotka palvelevat ihon erityistarpeita. Tutustu koko valikoimaan täällä.

meikin pohjustaja

Kun iho on hoidettu ja sen pinta on pehmeä ja sileä, voidaan siirtyä juhlameikin valmisteluun. Meikkipohjalle saadaan tällöin paras mahdollinen kestävyys hyvällä pohjustusvoiteella. Colosén tuhkimonaamionakin tunnettu Masque soin vital -tyrninaamio on juhlameikin tukipilari, joka pitää meikin paikoillaan aamusta iltaan. Monikäyttöinen naamio toimii myös ihon pikakaunistajana, ja tarjoaa sille kaivattua lisäkosteutusta. Tyrninaamio on tehokkain, kun sitä levitetään ohut kerros puhtaille kasvoille ilman kasvovoidetta, mutta kuivalle iholle voidaan lisätä hieman geelimäistä kosteuttajaa naamion alle. Kun tyrninaamio on imeytynyt, aloitetaan meikkipohjan levitys.

 

2. Meikkituotteet ihotyypin mukaan

Erityisesti silloin, kun halutaan kestävä meikki, on kiinnitettävä huomiota myös meikkituotteiden valintaan. Vääränlainen meikkivoide tai ripsiväri voi pilata koko meikin, ja vaatia korjailua pitkin päivää.

Rasvainen/sekaiho

Jos iholla on alueita, jotka rasvoittuvat kovasti, tai ihotyyppi on kokonaan öljyinen, on hyvä valita mattapinnan jättävä meikkivoide. Colosélta löytyy esimerkiksi Compact -värivoide, joka tasoittaa ihon sävyn kauniisti ja peittää pienet ihovirheet. Voide sulaa iholle ja levittyy kauniisti, jääden kuivuttuaan mattaiseksi. Compact -värivoidetta on saatavilla viidessä eri sävyssä.

Rasvoittuvalle ihotyypille sopii monesti parhaiten vesiliukoinen maskara, sillä vedenkestävät versiot saattavat levitä öljyisillä luomilla. Öljyisen ihon meikkipohja viimeistellään myös aina irtopuuterilla, joka kiinnittää meikin ja ehkäisee sen kiiltelyä.

Jos huultenympärysiho on rasvoittuva tai huulilla on voimakkaita juonteita, tulee huulet rajata ja pohjustaa kestävällä huultenrajauskynällä. Tämä estää huulipunan karkaamisen juonteisiin ja pitää sen paremmin paikallaan.

Kuiva/normaali iho

Kuivaihoisen on hyvä välttää liian paksuja meikkivoiteita, sillä ne saattavat hilseillä ja kakkuuntua kuivan ihon pinnalla. Erityisesti paksut, mattapinnan jättävät meikkivoiteet näyttävät helposti epäsiisteiltä kuivalla iholla. Meikkivoiteen tulisi olla kevyt ja hyvin ihoon sulautuva. Esimerkiksi Colosén Crème solaire teintée on loistotuote kuivalle iholle. Pigmenttinen päivävoide tasoittaa ihon sävyä meikkivoiteen tavoin, samalla ihoa hoitaen ja kosteuttaen. Voide sisältää myös SPF15 -aurinkosuojan, ja se sopii ympärivuotiseen käyttöön.

Kuivalle ja normaalille iholle paras valinta juhlaillan silmämeikkiin on vedenkestävä ripsiväri, joka pitää ripset taivutettuina päivän läpi. Irtopuuteri on tärkeä osa myös kuivan ja normaalin ihotyypin juhlameikissä. Se kiinnittää meikkivoiteen, suojaa ihoa ja pidentää meikin kestoa.

Jos ihon lisäksi huulet ovat kuivat, on huulimeikissä hyvä suosia kosteuttavia tuotteita. KotiSalongin kosteuttava huulikiilto sopii loistavasti juhlameikkiin, sillä kiillon lisäksi siinä on voimakas pigmentti, joka säilyy huulilla pitkään.

 

Vinkkejä ihon erityistarpeisiin

  • Jos iholla on paljon näppylöitä tai arpia, ihovirheet kannattaa peittää paikallisesti, eikä paksua meikkivoidetta tule levittää koko kasvoille. Kokeile Colosén peittävää meikkipuuteria, joka piilottaa ihon hankalatkin virheet!
  • Tyrninaamiota voidaan levittää myös puhtaille luomille pohjustamaan silmämeikkiä. Näin silmämeikki kestää myös rasvoittuvilla luomilla.
  • Vedenkestävän maskaran alla kannattaa käyttää Basic -alusmaskaraa, joka antaa ripsille huomattavaa lisäpituutta ja tuuheutta. Alusmaskara on vesiliukoinen, mikä helpottaa silmämeikin poistoa illalla.
  • Erityisen kuiva iho voi kaivata kosteutusta pitkin päivää. Kokeile virkistävää kasvosuihketta joka pitää meikin raikkaana ja ihon kosteutettuna!

 

3. Oikeat työvälineet ja tekniikat

kabuki sivellin

Kestävä meikki syntyy oikeilla työvälineillä. Meikkipohja voidaan levittää sormin, erilaisilla siveltimillä tai meikkisienillä. Meikkivoiteen tyyppi ja ihon kunto vaikuttavat aina siihen, millä välineellä voide levitetään.

Yksi suurimmista kompastuskivistä meikin kestossa on liian paksu meikkivoidekerros. Voiteen tulee sulautua saumattomasti ihoon, jotta se ei lähde liikkeelle päivän aikana. Jos meikkivoidekerroksen tuntee iholla, se on todennäköisesti liian paksu. Erityisesti peittävien voiteiden levittämisessä tulee olla varovainen – vähemmän on aina enemmän.

Ohut meikkivoidekerros syntyy helposti tuuhealla kabukisiveltimellä. Sitä kannattaa suosia erityisesti paksujen meikkivoiteiden ja rasvoittuvan ihotyypin kanssa. Kevyen, sävyttävän voiteen voi taas painella iholle puhtain sormin. Kuivan ihon virheet voidaan piilottaa peittävällä voiteella, joka on hyvä painella ihoon käsillä. Näin voide lämpenee ja sulautuu ihoon, eikä ihon kuivuus paista läpi.

puuterivippa

Kestävä meikki viimeistellään irtopuuterilla, joka kiinnittää meikkipohjan. Irtopuuteri painellaan meikkivoiteen päälle pehmeällä puuterivipalla tai tuuhealla siveltimellä. Puuterin annostelussa tulee olla tarkka, sillä liian paksu puuterikerros tekee meikkipohjasta epätasaisen näköisen. Puuterivipalla tai siveltimellä ei koskaan hierota kasvoja edestakaisin, vaan puuteri lisätään aina painellen. Näin meikkivoide ei pääse liikkumaan ja se kiinnittyy kunnolla.

Vinkki: Jos haluat mahdollisimman kuulaan meikkipohjan, suihki kasvoille puuteroinnin jälkeen kosteuttavaa kasvosuihketta!

 

Kysy ja tilaa laadukkaat meikkausvälineet Colosén myyjiltä!

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.