Talvihiusten hoito 2/2: Selätä pörröiset hiukset

pörröiset hiukset hoito

Pörröiset hiukset ovat yksi yleisimmistä talven hiusongelmista. Tämän viikkoisessa blogipostauksessa keskitymme selvittämään, mistä hiusten pörröisyys johtuu ja miten ongelma saadaan kuriin. Talvella hiusten hoito vaatii erityistä tarkkuutta, sillä pohjoinen ilmasto ja lämpötilanvaihtelut aiheuttavat useita hiuspohjan ja hiusten ongelmia. Käsittelimme viime viikolla kuivan päänahan hoitoa, ja tänään syvennymme kuiviin ja pörröisiin hiuksiin.

Hiusten pörröisyys on suora merkki hiusten kuivuudesta. Kun hiussuortuva kuivuu, se pintakerroksen suomut aukeavat. Kosteusköyhä hius hakee kosteutta kaikkialta, missä sitä on saatavilla. Avoimet hiussuomut päästävät ilmankosteuden vesimolekyylejä väleihinsä, mikä avaa suomuja entisestään ja saa hiuksen menettämään kiiltoaan ja tuntumaan karheammalta.

Hiusten kuivuus sekä esimerkiksi keinokuituiset vaatteet lisäävät myös hiusten negatiivista sähkövarausta, joka saa hiussuortuvat hylkimään toisiaan. Tämä aiheuttaa sähköisille hiuksille tyypillisen leijumisen. Kun hiukset ovat karheat, kuivat ja sähköiset on lopputuloksena pörröinen pehko, joka saa koko olemuksen näyttämään epäsiistiltä.

Pörröiset hiukset voivat johtua esimerkiksi:

  • Hiusten voimakkaista lämpökäsittelyistä muotoiluraudoilla
  • Hiusten liian tiheästä pesusta
  • Hiusten pesusta liian kuumalla vedellä
  • Keinokuituisista vaatteista
  • Lämpötilan vaihteluista

 

Pörröisten hiusten hoito

Pörröiset hiukset ovat monen tekijän lopputulos, johon vaikuttaa sekä ympäristötekijät että hiusten päivittäinen hoito. Tärkeintä on kuitenkin huolehtia siitä, että hiukset pysyvät riittävän kosteutettuina. Samalla tulisi varoa voimakkaita käsittelyjä, jotka vaurioittavat hiusta ja kuivattavat sitä entisestään. Esimerkiksi hiusten kovakourainen harjaus ja kuumat muotoiluraudat haurastuttavat hiusta ja pahentavat pörröisyyttä.

Myös hiuslaatu vaikuttaa siihen, miten helposti ne pörrööntyvät. Muun muassa luonnostaan kihara hius on usein kuivempi kuin suora hius, ja pörrööntyy siksi herkemmin.

5 vinkkiä pörröisten hiusten hoitamiseen
  1. Käytä vain hellävaraista shampoota ja tehokkaasti kosteuttavaa hoitoainetta!
  2. Sido kosteus hiuksiin hoitoöljyllä. Sen käyttö lisää myös hiusten kiiltoa ja helpottaa niiden käsittelyä.
  3. Vältä hiusten kovakouraista käsittelyä. Harvenna esimerkiksi hiusten harjaamista ja käytä muotoilulaitteita harkiten. Mieti myös, voisitko vaihtaa pyyhkeesi ja tyynyliinasi sileämpään materiaaliin – karhea puuvilla saattaa haurastuttaa hiusta entisestään.
  4. Pidennä hiusten pesuväliä ja käytä hiusten pesemiseen haaleaa vettä. Kuuma vesi kuivattaa hiuksia entisestään.
  5. Suojaa hiukset voimakkailta lämpötilanvaihteluilta. Käytä esimerkiksi saunahattua saunassa ja pipoa pakkasilmassa!

Muista myös:
Kaksihaaraiset hiukset lisäävät hiusten latvojen takkuuntumista ja pörröisyyttä. Haaroittuneet latvat myös ”kiipeävät” ylöspäin hiussuortuvaa pitkin, ellei niitä leikkaa ajoissa. Käy siis säännöllisin väliajoin kampaajalla hiusten leikkauksessa.

 

Selätä pörröiset hiukset näillä tuotteilla!

Kokeile: Colosé Ihonhoitoöljy

Colosén Ihonhoitoöljy on koko perheen monitoimituote, joka hoitaa ja pehmentää ihoa päästä varpaisiin. Kevytkoostumuksista hoitoöljyä suositellaan myös päänahan ja hiusten hoitoon. Sen sisältämät oliivi-, manteli- ja jojobaöljyt sekä karitevoi sitovat tehokkaasti kosteutta hiuksiin ja ehkäisevät niiden kuivumista. Lisäksi öljy antaa hiusten latvoille upean kiillon.

Ihonhoitoöljyä voidaan käyttää hiusten tehohoidossa naamion tapaan, ja levittää se päänahkaan sekä hiusten latvoihin yön ajaksi. Se sopii myös päivittäiseen käyttöön hiusten hoidossa, kun öljyä hierotaan pieni määrä käsiin ja levitetään hiusten pituuksiin ja latvoihin. Näin pörröiset hiukset pysyvät sileämpinä ja kosteutetumpina koko päivän.

 

pörröiset hiukset hoitonaamio

Kokeile: Colosé Hiusnaamio

Hiusten jatkuva peseminen saa kosteuden haihtumaan hiuksen sisemmistä kerroksista, mikä johtaa niiden pörröisyyteen. Yksi merkittävimmistä keinoista ehkäistä karheaa ja pörröistä pehkoa on ottaa käyttöön tehokkaasti hiuksia hoitava ja kosteuttava hoitoaine.

Colosén Hiusnaamio on tehohoitava, kosteuttava ja kiiltoa lisäävä hiusnaamio päivittäiseen käyttöön. Se sisältää runsaasti hiusta hoitavia kasviuutteita ja proteiineja, jotka kosteuttavat ja vahvistavat hiuksen rakennetta sekä kiiltoa. Naamio sopii erityisesti hauraiden ja kuivien hiusten hoitoon, sillä sen sisältämä silkkiproteiini vahvistaa hiusta ja vähentää sen katkeilua sekä sitoo kosteutta suoraan hiuksen sisään.

Vinkki: Muista myös Colosén hellävaraisesti pesevä tyrnishampoo, joka on kehitetty erityisesti pohjoismaisen hiustyypin vahvistamiseen. Se sopii erityisesti silloin, kun kaipaat hiuksillesi luonnollista tuuheutta ja kiiltoa.

 

Tutustu myös muihin Colosén hiustenhoitotuotteisiin täällä, ja tilaa omasi verkkokaupastamme tai omalta Colosé-myyjältäsi!

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *