Mies, huolla hipiääsi! Nopea rutiini arkeen ja juhlaan

miesten ihonhoito

Miehet ja naiset poikkeavat toisistaan monilla tavoilla: esimerkiksi keskipituutemme ja äänemme mataluus eroavat selvästi. Myös ihoissamme on eroja, jotka liittyvät vahvasti hormonitoimintaamme. Toisaalta sukupuolten välinen kuilu ei ole niin mittava, kuin voisi kuvitella. Siinä missä naiset, myös miehet arvostavat hyvinvoivaa ihoa ja huolehtivat mielellään itsestään.

Miesten ihonhoito voi vaikuttaa monimutkaiselta prosessilta, eikä sopivia tuotteita välttämättä löydy helposti. Tässä postauksessa jaamme yksinkertaisen ihonhoitorutiinin miehiselle hipiälle, joka auttaa tasapainottamaan ihon toimintaa sekä ehkäisemään iho-ongelmia ja ikääntymisen merkkejä!

Miten miesten iho eroaa naisten ihosta?

Miesten ihossa on runsaasti enemmän kollageenia kuin naisten ihossa, ja se on keskimäärin 25% naisten ihoa paksumpaa. Tästä syystä miesten ihon näkyvä ikääntyminen ilmenee myöhemmässä vaiheessa kuin naisilla. Testosteroni vaikuttaa ihon paksuuteen ja voimakkaaseen tekstuuriin, minkä lisäksi se kiihdyttää ihon talintuotantoa. Miesten iho tuottaakin tuplamäärän talia ja ihohuokoset ovat huomattavasti kookkaampia kuin naisilla. Testosteroni edistää myös karvojen kasvua, mikä lisää miesten iho-ongelmia parranajon myötä. Ajelu saattaa ärsyttää ihoa ja johtaa voimakkaisiin herkkyysreaktioihin.

Miesten ihon ajatellaan usein olevan tyypiltään aina rasvainen, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Miehilläkin on eri ihotyyppejä: vaikka iho tuottaa enemmän talia kuin naisten, voi se silti olla tyypiltään kuiva, normaali, rasvainen tai sekaiho. Älä siis valitse liian voimakkaasti puhdistavia, kuivattavia tuotteita! Ne saattavat kuivattaa ihon pintaa entisestään ja edistää tukkeumien syntyä. Toisin kuin monilla muilla sarjoilla, Colosén miesten tuotteet eivät tähtää voimakkaaseen puhdistukseen vaan ihon kokonaisvaltaiseen hoitoon ja tasapainottamiseen. Ne sopivat kaikille ihotyypeille, mutta oman ihon erityistarpeisiin voi valita myös erikoistuotteita muista linjoista!

Nopea rutiini miesten ihonhoitoon

Ihonhoito voi välillä vaikuttaa rakettitieteeltä, mutta tosiasiassa miestenkin iho kaipaa vain yksinkertaista, säännöllistä rutiinia! Tässä sinulle toimivat vinkit arkeen ja juhlaan. Ja mikä parasta, sama rutiini toimii niin aamuisin kuin iltaisinkin!

1. Miesten ihon puhdistus

Puhdistus on ihonhoidon perusta. Se on tosiasia, josta ei päästä yli eikä ympäri minkään sukupuolen kohdalla. Toimiakseen normaalisti, ihon pinnalta tulee poistaa kaikki päivän aikana kertynyt lika, ilmansaasteet, tali ja pöly. Samalla kuitenkin on varottava, ettei ihon suojamekanismi vaurioidu. Puhdistus ei siis saa olla liian voimakas!

MITEN: Puhdista iho aamuin illoin kaikille ihotyypeille sopivalla Puhdistusemulsiolla. Emulsion voi huuhdella vedellä tai pyyhkiä kasvoilta vanulapulla. Epäpuhtaalle iholle sopii paremmin tasapainottava Puhdistusgeeli joka huuhdellaan iholta lämpimällä vedellä.

2. Ihon pH:n palauttaminen

Terveen ihon pinnalla on hapan kerros, niin kutsuttu happovaippa. Se suojelee iholle tärkeitä mikrobeja, ehkäisee haitallisten bakteerien kasvua ja ylläpitää ihon kosteustasapainoa. Mikäli ihon pH-taso nousee, happovaipan vauriot voivat johtaa ikäviin iho-ongelmiin kuten akneen tai pintakuivuuteen. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että ihon pH-taso palautetaan aina vesipesun jälkeen!

MITEN: Viimeistele puhdistus pyyhkimällä iho vanulappuun imeytetyllä kasvovedellä. Kasvovesi palauttaa ihon pH-tason ja valmistelee ihon hoitotuotteille. Virkistävä Kasvovesi sopii erityisen hyvin miehille sen ihohuokosia supistavan vaikutuksen ansiosta. Ihosta tulee kirkkaamman ja tasaisemman näköinen.

2. Miesten ihon kosteutus

Kaikki ihotyypit tarvitsevat kosteutusta sukupuolesta riippumatta. Kuivuus häiritsee ihon normaalia toimintaa ja edistää esimerkiksi juonteiden muodostumista. Rasvainenkin iho kaipaa kosteuttavia aineita, sillä niiden puuttuessa sen talintuotanto kiihtyy entisestään. Runsaasti talia tuottava iho voi kärsiä myös pintakuivuudesta. Silloin öljyisen ihon uloin pintakerros kuivuu, vaikka alemmat kerrokset ovat edelleen kosteutettuja. Ongelma havaitaan, kun iho tuntuu kiristelevältä, karhealta, hilseilevältä tai siinä esiintyy tavallista enemmän tukkeumia. Tällöin on tärkeää panostaa ihon kosteuttamiseen, ja ottaa tehokkaat hoitotuotteet osaksi arkirutiineja.

MITEN: Tavallisesti miesten ihon kosteuttamiseen riittää yksi tuote. Miesten Kosteuttavan 24H voiteen anti-age-ominaisuudet ehkäisevät ihon näkyviä ikääntymisen merkkejä, kiihdyttävät ihon aineenvaihduntaa ja silottavat ihon pintaa. Samalla se palauttaa ihon kosteustasapainon ja ehkäisee pintakuivuudesta johtuvia iho-ongelmia. Voidetta levitetään iholle kasvoveden jälkeen aamuin illoin.

Erittäin kuiva iho voi tarvita ajoittain lisäkosteutusta. Apu löytyy seerumista! Kasvovoiteen alle levitettävä, syväkosteuttava Hyaluron4 Seerumi on suunniteltu ihon tehokkaaseen kosteuttamiseen ympärivuorokautisesti. Sen kevyt, raikas tuoksu sopii myös miehiseen makuun.

Lisävinkit ikääntymisen ja iho-ongelmien ehkäisemiseen

Päivittäisen ihonhoitorutiinin lisäksi miesten ihonhoidossa on muutama kommervenkki, jotka kannattaa huomioida parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Mitä tarkemmin kuuntelet oman ihosi tarpeita, sitä paremmalta se näyttää ja tuntuu!

Colosé after shave balm

  1. Parranajo voi aiheuttaa ikäviä haavaumia, ihoärsytystä ja tulehduksia. Huolehdi siitä, että ajat partaa vain puhtaalla ja terävällä höylällä. Valitse myös parranhoitoon ihoystävälliset tuotteet. Colosén Parranajo- ja hoitobalsamin avulla terä liukuu iholla sulavasti. Samalla se hoitaa ja rauhoittaa ihoa jo parranajon aikana. After shave -emulsio kosteuttaa ihoa heti parranajon jälkeen sekä ehkäisee ihoärsytystä ja tulehduksia.
  2. Kuorinta tehostaa hoitotuotteiden imeytymistä, kirkastaa ihoa ja silottaa sen karheaa tekstuuria. Viikottainen kuorinta AHA-lapuilla auttaa pitämään ilmeen nuorekkaana!
  3. Auringon UV-säteily on ihon ärhäköin ikäännyttäjä. Sen vaikutukset näkyvät myös miesten iholla nopeasti syvenevinä juonteina, uurteina ja pigmenttimuutoksina. Muista siis suojata ihosi auringolta aina vuoden valoisina aikoina.
  4. Ajoittaiset iho-ongelmat saavat kyytiä tehokkailla kasvonaamioilla. Valitse ihosi tarpeen mukaan esimerkiksi kosteuttava kangasnaamio, syväpuhdistava Detox-naamio tai rauhoittava Vehnänalkionaamio. Tutustu erilaisiin kasvonaamioihimme täällä.

 

Askarruttaako sinua jokin asia ihonhoidossa? Kysy blogimme kommenteissa, tai suoraan asiantuntevilta myyjiltämme!

Saatat pitää myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.